fbpx
Hlavní jídla,  Recepty,  Těstoviny

Sépiové těstoviny s klobáskou Sobrasada a zeleným chřestem

Že jsem zamilovaná do Mallorcy, to není žádné tajemství. Jídlo tam, stejně jako krajina a lidi ve mě zanechali samé dobré dojmy.

A tak jsem vždycky tak ráda, že se dostanu k místním produktům. Ať už je to víno, uzeniny nebo sýry. Přesně tohle mi splňuje eshop eDelikatesy, se kterým spolupracuji už dost dlouho. V nabídce má ty nejlahodnější španělské pochoutky.

Dnes jsem si k jednoduchým sépiovým špagetám vybrala typickou měkkou klobásu z masa černých prasat chovaných v podmínkách volného chovu ze španělských farem. Je dochucena paprikou Tap de Cortí, která typická právě pro ostrov Mallorca a dodává sobrasadě jasně červenou pigmentaci a výraznou chuť. Mňam!

▪ 1 balení sépiových těstovin Tonnarelli al nero di seppia (500g)
▪ 1 balení klobásky Sobrasada Mallorca (350 g)
▪ 3 jarní cibulky
▪ 20 svazků zeleného chřestu
▪ 200 g mozzarelly

Jediná sůl, která jsem do receptu použila, je sůl do vaření těstovin. O zbytek se postará ta úžasná klobáska.
Těstoviny uvařte. Mezitím, co se vaří, dejte do velké pánve opékat kousky klobásky a kolečka jarní cibulky. Po chvilce přidejte i špalíčky zeleného chřestu. Jen jejich hlavičky nechejte stranou.
Opékejte, míchejte. Klobáska pustí dost tuku, není potřeba používat nic navíc.
Špagety (jsou to teda trochu tlustější špagety) přesuňte do pánvičky. Já je přesouvám i s trochou vody, ve které se vařily. Ta udělá nádhernou omáčku.
Dejte do pánve i chřestové hlavičky a natrhanou mozzarellu.
Tradá! Hotovo, podávejte. Pár minut času, perfektní jídlo.

Nezapomeňte si na eshopu vybrat také víno. Máme jich otestováno už spoustu a jsou výborné!

Článek vznikl ve spolupráci s eshopem