fbpx
Dezerty,  Recepty

Na splín i oslavu. Čokoládový fondant s ovocem a šlehačkou

Jak to vypadá u vás doma? Panikaříte okolo coronaviru nebo zůstáváte v klidu. Já vám sem šoupnu jeden recept, který vám dost zvedne náladu a uklidní vás. Prostě ČOKOLÁDA. Ta funguje vždycky. Aspoň u mě teda 🙂

Potřebujete

na vymazání formiček

  • kus másla
  • kvalitní kakaový prášek (miluju Van Houten)

Troubu předehřejte na 200 °C.

Připravte si vodní lázeň. Do misky, nad vodu dejte čokoládu. Nasekanou nebo nalámanou. A máslo. Rozpusťte a promíchejte, až bude směs kompaktní.

Mimo plotnu do směsi vmíchejte cukr, vejce a po částech vsypeme mouku. Dobře promíchejte a nalijte do formiček, které jste předem vymazali máslem a vysypali kakaem. Já používám keramické formy ve tvaru srdíčka nebo malé zapékací formičky.

Naplňte asi do 3/4. Formu položte na rošt v troubě.

Pečte 8-10 minut. Vyndejte z trouby, nechejte trochu vychladnout a vyklopte opatrně z formiček.

Podávejte s kopečkem neslazené šlehačky nebo s kopečkem zakysané smetany. Obojí bylo skvělé. Výborné je doplnit bábovičky třeba o kopeček vanilkové zmrzliny. A ovoce…

Vyzkoušejte a uvidíte, že každému zachutnají.

Dobrou chuť přeje Elly