fbpx
Předkrmy,  Recepty

Pomazánka z pečené červené řepy, kterou si zamiluje celá rodina

Když rozdávám recept na tuhle pomazánku, tak se spousta lidí diví, že řepu peču tak dlouho. A proč ji nevařím? Řepu jsem se naučila tepelně zpracovat podle svého oblíbeného pana Cuketky. Jednou jsem ji vyzkoušela tak, jak píše v tomhle článku a už jsem ji nikdy nevařila v hrnci na plotně.

Řepy vždycky upeču více, ať mi nejede trouba jen tak, poloprázdná. A schovám si ji do lednice. Potom ji použiju jako přílohu k masu nebo do salátu s kozím sýrem, který miluju.

Díky pečení na vysokou teplotu z ní získáte ještě lepší, intenzivnější chuť.

Řepu pořádně zabalte do alobalu. Každou zvlášť. A pečte na přibližně 230 až 250 °C, dvě hodiny. Po upečení řepy oloupejte a dále použijte podle chuti. Jsou tak skvělé, že je stačí jen zakápnout olivovým olejem a lehce osolit.

Potřebujete

  • 250 g pečené červené řepy
  • 200 g ricotty
  • 150 g kozího sýra Capriccio
  • hrst vlašských ořechů
  • sůl podle chuti
  • bílý pepř, čerstvě mletý
  • krémové balzamiko

Upečenou oloupanou řepu nakrájejte na kousky. Rozmixujte spolu s ostatními surovinami.

Nechte vychladit a ideálně několik hodin, aby se pěkně prolnuly všechny chutě.

Podávejte na bagetě. Ozdobit můžete trochou krémového balzamika, kouskem kozího sýra, čerstvými klíčky, pečeným masem. Mazat můžete na bagety, chlebíčky. Pro rychlé občerstvení i svačinu.

Nákupní seznam

Ricottu i kozí sýr Capriccio pořídíte v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia.

Výborný špaldový chléb kupuju také v prodejně La Formaggeria Gran Moravia nebo si peču vlastní.

Pepř, ten nejlepší na světě, koupíte od Pepper Field.

Krémové balzamico používám od značky Bzeneckých octů.

Dobrou chuť přeje Elly.

Článek vznikl ve spolupráci s La Formaggeria Gran Moravia