fbpx
Polévky,  Recepty

Polévka s trhaným krůtím masem a kapustou

Určitě všichni víte, že dlouho pečené trhané maso je moje posedlost.  Víte, že ho můžete skladovat v mrazničce a používat průběžně do různých jídel? Stačí jen vytáhnout a rozmrazit a je připraveno k použití.

Trhané maso můžete připravit z různých druhů masa. Výborné je trhaná hovězí kližka, vepřová krkovice nebo krůtí stehna. Vyzkoušejte, co vám bude nejvíce chutnat. My vždycky pomalu upečeme velký kus masa. Část použijeme hned, část druhý den na jiné jídlo a další část uchováme v mrazničce. Takové maso se hodí na dny, kdy se vám nechce vařit a chcete si připravit jen nějakou rychlovku.

Dnes jsem trhané krůtí stehna použila do výborné syté polévky. Ta však může sloužit jako hlavní jídlo. Protože je plná masa, zeleniny a brambor.

  • 500 g brambor
  • 500 g růžičkové kapusty (v obchodě většinou jeden sáček)
  • 400 – 500 g trhaného masa z krůtích stehen
  • sůl
  • černý pepř (když použijete Pepper Field, tak bude jídlo ještě o chlup lepší)
  • 1 lžíce drceného kmínu
  • 3 lžíce dětské krupice
  • 1 velká cibule
  • 1 lžíce sádla

Připravte si na plotu velký hrnec a rozehřejte si v něm sádlo. Na sádlo dejte opékat na drobno nakrájenou cibuli.

Přidejte nakrájené brambory, zalijte vodou, případně vývarem (asi 1,5 litru), pokud máte. Ochuťte solí, čerstvě mletým nebo drceným pepřem a kmínem.

Po 15 minutách přidejte růžičkové kapusty, rozkrojené na poloviny a zbavené nehezkých listů, a maso. Vařte do změknutí brambor. Růžičková kapusta by měla zůstat svěží a křupavá.

Zasypejte krupicí a povařte dalších 5 až 10 minut.

Ihned podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.