fbpx
Co se nikam nevešlo,  NEVAŘÍME :-),  Testování

Kurz francouzské kuchyně

Jak se Bohyně učily vařit po francouzsku?

7311_10200307313422662_639653957_n

To jsme se tak jednou dozvěděly o novém kulinářském centru Chef ve Zlíně. Nahlédly jsme na stránky a první co nás zaujalo byla (pochopitelně) Francie.

Tím spíš, že lektorem tohoto kurzu byl úžasný šéfkuchař hotelu Galík Miroslav Milučký.

524762_10200307327583016_1855668365_n

Prostory kulinářského centra jsou umístěné v čím dál více využívaném zlínském areálu Svit.

421901_617798858236178_1240821733_n

Konkrétně v 1.patře budovy s číslem 42

Ve srovnání s Prakulem, nebo např. Laboratoriem Riccarda Lucque je prostor kulinářského studia poměrně velký.

59764_617798811569516_1895003347_n

Rozdělen je na dvě části.

563296_617798818236182_173059269_n

Jednu pracovní , kde se vaří a druhou pohodářskou, kde se sedí, klábosí , konzumuje se to co jste si uvařili a popíjí výborné vínko.

150475_633327503349980_1920813680_n

Úvodem se nám pan šéfkuchař představil, řekl nám pár slov o francouzské venkovské kuchyni .

545335_633325493350181_707060709_n

Nafasovali jsme zástěrky a  pustili  se zvesela do práce. Zde dokonale pózující kolega 🙂

547559_10200307328863048_585227239_n

První chod – předkrm:

Tatarák z lososa  s koprem a limetkovou šťávou

Najemno nasekaný čerstvý losos dokonale dochucený a podávaný s bagetkou si ihned získal všechny srdce – inu v jednoduchosti je krása

6666_10200307312982651_333362641_n

 Druhý chod – Cibulová polévka s krutóny

Skvěle vyladěná polévka – rozhodně zařazujeme do repertoáru i tuto variantu

58568_633327066683357_209514115_n 

Třetí chod – kohout na víně

U tohoto receptu bude zřejmě těžké sehnat hlavní surovinu – kohouta – ale pokud se vám podaří, tak neváhejte. Rozhodně stojí za to.

527025_10200307313022652_156713492_n 

Dezert – Tarte tatin

Neskutečně jednoduchý, ale chuťově dokonalý jablečný koláč

488274_633327493349981_1007604315_n

Na závěr jsme každý dostali certifikát o absolvování kurzu  a s dobrým pocitem a krabičkou zbytků pro své bližní jsme uháněli k domovům!

73183_633327676683296_1512462707_n

 

Pokud se tedy chcete pobavit, ať už umíte uvařit jen čaj, nebo jste třeba i pokročilí kuchtíci návštěva kurzů rozhodně stojí za to!

549151_10200307328503039_885432965_n

 

…… a jako bonus s laskavým svolním studia a pana šéfkuchaře už brzy na Bohyních najdete také recepty na všechny tyto skvělé dobroty.