fbpx
Dezerty,  Recepty,  Testování

Testujeme: Kolonáda dort s ovocem a mascarpone

Nepečené dorty se těší velké popularitě už mnoho let. Pamatuji si, jak jsem v dětství milovala dort s jahodami, piškoty a zakysanou smetanou nebo tvarohem. Jejich příprava je snadná, přes noc musíte vydržet, než piškoty pěkně nasají vlhkost a celý dort se spojí. Já pro vás dnes mám trochu jiný nápad. Použila jsem lázeňské oplatky Kolonáda.

Dort Kolonáda je připravený během chvilky a v lednici mu stačí dvě, tři hodinky. A už ho můžete krájet. Takže zase super tip, když si pozvete neplánovanou návštěvu. Nebo naopak někdo pozve narychlo vás a vy se chce blýsknout vlastnoručně připraveným dezertem.

Použila jsem čokoládové lázeňské oplatky Kolonáda. Na tento dort se však hodí jakýkoliv jiný druh. Vanilkové i oříškové. Ovoce si můžete také zvolit podle aktuálních zásob nebo chutí.

Potřebujete

  • 1 balení čokoládových lázeňských oplatek Kolonáda
  • 500 g mascarpone
  • 5 vrchovatých lžic zakysané smetany
  • 50 g cukru moučka

na ozdobení a doladění

  • kousek kvalitní čokolády
  • čerstvé jahody
  • čerstvé maliny
  • čerstvé borůvky
  • květiny na ozdobení
  • oplatky Kolonáda 

Mascarpone, zakysanou smetanu a cukr prošlehejte metličkou dohromady.

Krémem namažte první lázeňskou oplatku. Položte na talíř nebo pracovní plochu a naskládejte na krém plátky jahod.

Opakujte s každou oplatkou. Krém a ovoce, krém a strouhaná čokoláda, podle chuti.

Celý dort zakončete krémem. Krémem pomažte boční strany dortu.

Nahoře dort ozdobte. Ovocem, čokoládou, květy. Dejte do lednice, minimálně na dvě až tři hodiny, klidně i přes noc.

Dobrou chuť přeje Elly.

Recept vznikl ve spolupráci s lázeňskými oplatky Kolonáda a magazínem Žena-in.cz.