fbpx
Oslavy,  Ostatní,  Předkrmy,  Recepty,  Testování

Vajíčková pomazánka – snadná a neskutečně dobrá

DSC_4118

Vajíčková pomazánka je moje neoblíbenější už od dětství.

Je jednoduchá, hotová za pár minut. Stačí mít na ni připravena jen vajíčka, uvařená natvrdo a pár dalších surovin. K vajíčkům si vyberte chutný sýr. Já používám goudu nebo královský sýr. Obojí dvojí kupuji v Lidlu. Sůl a pepř, to je jasné. Cibuli buď dávám nebo ne. Případně do části pomazánky ano a do části ne. To kvůli dětem. Jedno totiž cibuli jí a druhé ne 🙂

Perfektní je místo cibule najemno nakrájená šalotka nebo jarní cibulka. Ta navíc pomazánku rozveselí a barevně ozvláštní.

Na závěr ještě tři další suroviny – pomazánkové máslo (kupuji značku Pilos, Lidl), plnotučná nebo kremžská hořčice a také majonéza. Výborná je Hellmann´s Delikátní.

Suroviny jsou nám jasné, takže do práce!

U nás tuhle pomazánku nejraději dělá sama Toninka, má ji i ve svém juniorském kuchařském deníčku a fakt ji umí na jedničku.

DSC_4121

Suroviny

  • 7 vajíček uvařených natvrdo
  • sůl a pepř podle chuti
  • 150 g tvrdého sýra, nastrouhaného najemno
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 pomazánkové máslo bez příchuti
  • 6 lžic majonézy Hellmann´s Delikátní

DSC_4124

Postup

S pomazánkou si u nás doma rádi vyhrajeme. Takže vyloupeme z bílků žloutky. Ty rozmačkáme s hořčicí, majonézou a pomazánkovým máslem. Vymícháme hladkou hmotu.

Bílky nasekáme najemno, sýr nastrouháme najemno. Obě suroviny přidáme do misky ke žloutkové směsi a důkladně promícháme. Zdá-li se nám pomazánka příliš hustá, přidáme ještě majonézu.

Dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem. Někdo přidává i špetku papriky. Nebo můžete přidat již zmíněnou cibuli.

Hotovou pomazánku skladujeme v lednici a mažeme na chléb, rohlíky, chlebíčky, jednohubky. Jak je libo 🙂

V receptu jsem testovala novou majonézu Hellmann´s Delikátní. Tu jsme vyzkoušeli už na čtenářské akci v Chefparade a byli jsme všichni moc spokojení s její příjemnou chutí, která byla méně kyselá než klasická majonéza a velice jemná.

DSC_4116

110426 043