fbpx
Dezerty,  Oslavy,  Recepty

Halloween: Čokoládová pěna se sněhovými duchy

Víte, že v La Formaggeria Gran Moravia mají tu nejúžasnější smetanu ke šlehání? Je hustá tak, jak jsem nikdy u žádné smetany ke šlehání neviděla. Jak by taky ne, má 38% tuku. A to jde hodně poznat. Po našlehání je jak obláček a já jsem se rozhodla využít toho pro tu nejúžasnější čokoládovou pěnu.

A jestli doma rádi slavíte Halloween, ozdobila jsem pro vás pěnu roztomilými duchy. Ti u nás měli mega úspěch a při focení jsem je musela chránit vlastním tělem před slečnou Žof, která kolem mě tančila a ječela „ja ci duchaaaa“. No jo.

duchové – bílkové pusinky

  • bílky ze 4 vajíček
  • 100 g cukru krupice
  • 220 g cukru moučka

čokoládová pěna

  • žloutky ze 4 vajíček
  • 200 g kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa
  • 100 g cukru krupice
  • 250 ml smetany ke šlehání 38% La Formaggeria Gran Moravia
  • 4 lžíce kvalitního kakaového prášku
  • ¼ lžičky červeného pepře Pepper Field

Bílky, cukr krupice a cukr moučka na bílkové pusinky ušlehejte na vysoké otáčky do tuha. Polovinu hmoty dejte do zdobícího sáčku s kulatým hladkým otvorem. Na plech vyložený pečícím papírem stříkejte pusinky ve tvaru duchů. Druhou polovinu si nechejte stranou na čokoládovou pěnu.

Pečte v troubě předehřáté na 100 °C, zhruba 9 – 10 minut. Sníh nesmí začít hnědnout, takže pusinky v druhé polovině pečení bedlivě hlídejte.

Čokoládu nalámejte do kovové misky, tu položte na kastrolek s vodou a vodu přiveďte k varu. Stáhněte lehce teplotu, aby voda probublávala, ale nedotýkala se kovové misky s čokoládou. Míchejte metličkou, dokud se čokoláda nerozpustí.

Vyndejte duchy z trouby a špičkou párátka nebo špejle, kterou namočíte do rozpuštěné čokolády, udělejte duchům oči.

Nechejte duchy uschnout. Z uvedeného množství bílků budete mít duchů více než na ozdobu čokoládové pěny. Využijte je k dalšímu halloweenskému zdobení. Můžete je dělat různě veliké. Na pěnu jsou nejlepší malincí, vysocí asi 1,5 cm.

Žloutky ušlehejte s cukrem krupice do pěny. Smetanu ušlehejte do tuha. Žloutky s cukrem opatrně smíchejte s rozpuštěnou čokoládou. Přidejte šlehačku a zbytek sněhové hmoty z duchů. Ochuťte nahrubo nadrceným pepřem a kakaem. Opatrně, ale důkladně promíchejte. Naplňte do cukrářského sáčku s ozdobnou špicí a naservírujte do misek.

Nechejte důkladně vychladit v lednici, lehce poprašte kakaem a ozdobte sněhovými duchy.

Dobrou chuť přeje Elly a La Formaggeria Gran Moravia.