fbpx
Polévky,  Recepty,  Zima

Zimní červená polévka

Dalo by se jí dát spousta dalších přídavných jmen, ale zdaleka nejvýstižnější by bylo polívka zahřívací.

IMG_0008

Vznikla podobně jako když pejsek a kočička pekli dort. Naprosto skvělá je až druhý a třetí den (pokud vám teda zbude).

Potřebujeme

  • 2 cibule
  • slaninu
  • uzená žebra
  • 3 brambory
  • rajčatový protlak
  • sůl
  • pepř
  • sterilované zelí
  • sterilovaná červená řepa
  • 2 lžíce smetany

Postup

Na sádlo přihodíme na kostičky nakrájenou slaninu, nakrájenou cibuli a necháme zezlátnout, pak přidáme uzená žebra. Ještě mírně osmahneme,  zalijeme vodou, opepříme a osolíme. Necháme asi 20 minut probublávat. Přihodíme na kostičky nakrájené brambory a rajčatový protlak.

Zase necháme povařit, až jsou brambory téměř měkké a přidáme zelí a řepu. Vaříme dalších 20 minut.

Žebra vyndáme, obereme maso, které dáme zpátky do polévky. Nakonec nalijeme smetanu.

Dobrou chuť přeje Lenka.