
Treska s jemnou citronovo pažitkovou omáčkou
Jsem tady zase s jedním easy peasy receptem, který se vám bude hodit v tom letním hicu. I když miluju vaření, tak v tomhle počasí se radši s Žof placatím v bazénu nebo na dece ve stínu. Potom kolem oběda vlítnu do kuchyně, něco rychle vykouzlím a je to.
Nejlepší na dnešním receptu je citronovo pažitková omáčka. Já jsem ji dnes připravila se superrychlým filetem z tresky. Ale hodí se báječně i ke grilované rybě. Vlastně asi jakékoliv rybě.
Potřebujete
- 4 filety z tresky tmavé
- 100 g másla
- 4 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce olivového oleje
- 250 ml smetany ke šlehání
- pažitka
- sůl
- pepř
Rybí filety ochuťte solí a pepřem, z obou stran. V pánvičce rozpusťte máslo a přidejte do něj citronovou šťávu. Sundejte z plotny a v této směsi z obou stran namarinujte kousky ryb.
Filety, namočené v másle s citronem, obalte v mouce.
Máslo na pánvičce rozehřejte, můžete přidat i 1 lžíci olivového oleje. Opečte filety obalené v mouce. Až jsou z obou stran dozlatova, zalijte smetanou. Tu lehce osolte. Promíchejte a nechejte pár minut provařit.
Podávejte s opečenými brambory. Na talíři hustě zasypejte pažitkou.
Kde koupit dobré ryby? Oblíbila jsem si prodejnu Ocean48, kterou mám naštěstí celkem blízko, v olomoucké Šantovce. Takže když jsem v Olomouci, nikdy se nezapomenu stavit na dary moře v tomto obchodě.
Dobrou chuť přeje Elly.