fbpx
Grilování,  Oslavy,  Ostatní,  Párty,  Recepty,  Sezóna,  Testování

Testování Bohemia z raných brambor

DSC_1306

Znáte nové brambůrky z raných brambor?

Otestovali jsme je za vás!

Inspirujte se recepty na chutné studené omáčky, které můžete použít nejen na namáčení těchto křupavých brambůrků. Výborné budou s kousky zeleniny nebo ke grilovanému masu.

Dostala jsem od kamarádky na otestování několik balíčků nových Bohemia z raných brambor, které jsou buď jemně solené, nebo nesolené. A spolu s nimi mi dala i radu, že když je doma zkoušeli, tak si k nim připravila různé dipy – studené omáčky, a úžasně si pochutnali.

Při grilovačce jsem tedy připravila několik různých studených omáček a vyskládala k nim různou zeleninu, nakrájenou na proužky, vysypala křupavé chipsy a grilovali jsme různé špízy – z kousků masa a zeleniny a také z mletého masa.

DSC_1309

Česnekový dip s jarní cibulkou

  • velký kelímek smetanového jogurtu
  • 3 stroužky česneku
  • 2 jarní cibulky
  • sůl a pepř

Cibuli nakrájejte na kolečka, včetně zelené natě. Česnek prolisujte. Obojí vmíchejte do jogurtu a dochuťte solí a pepřem.

Koprový dip

  • velký kelímek kysané smetany
  • čerstvý kopr
  • sůl a pepř
  • podle chuti kousek uzeného lososa

Kopr nasekejte a smíchejte s kysanou smetanou. Ochuťte solí a pepřem. Pokud máte dip jen k zelenině nebo chipsům, tak můžete přidat ještě nasekaného uzeného lososa. Je to výborné!

DSC_1303

Rajčatový dip s bazalkou

  • 4 velká voňavá rajčata
  • několik lístků bazalky
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Všechny suroviny dejte na chvíli prosekat – rozmixovat, do kuchyňské mixéru. Kdo si chce hrát, může rajčata nakrájet nadrobno ručně. Dochuťte solí a pepřem. Můžete přidat i špetku chilli, pokud máte rádi pikatní chutě.

Avokádový dip s Lučinou

  • 2 zralá avokáda
  • 125 g Lučiny
  • trocha limetové šťávy
  • sůl a pepř

Avokádovou dužinu rozmixujte s Lučinou a trochou šťávy z limety. Dochuťte solí a pepřem. Pro barvu a zajímavou chuť můžete přidat jednu nasekanou chilli papričku.

DSC_1370

A jak nám chutnaly Bohemia z raných brambor?

Většina ochutnávačů se shodla na tom, že zpočátku byly nesolené brambůrky trochu nezvyklé. Ale to bude asi jen v tom, že jsme zvyklí na výraznou slanou chuť většiny podobných výrobků. Já osobně jsem z nich byla nadšená. Více z nesolených než z jemně solených.

V kombinaci s různými omáčkami jsou výborné. Neruší vás chuť zbytečné soli a cítíte jen příjemnou chuť křupavých brambor. A hodně mě bavilo i to, že jsou brambůrky vyrobeny z raných brambor i se slupkou.

Proč se vlastně společnost Bohemia Chips rozhodla vyrábět nesolené brambůrky? Po návštěvě Romana Vaňka ve výrobním závodě v Choustníku u Tábora se společnost rozhodla zařadit do výroby limitovanou edici jemně solených a nesolených chipsů z raných brambor.

Chipsy raných brambor se vyrábí ze speciální odrůdy brambor, která má vysoký obsah škrobu a nízký obsah cukru. Chipsy se kráji na 1,2 mm několikrát se popírají, dobře osuší a pote smaží.

Na 1 kg chipsu se spotřebuje 3,5 -4 kg brambor. Smaží se na slunečnicovém oleji, protože je zdravější než palmový. Společnost Bohemia Chips má v portfoliu okolo 100 příchutí, ale pouze tři se vyrábí nepřetržitě po celou dobu fungování společnosti, což je více než 30 let. Jsou to příchuť Paprika, Slanina a nejoblíbenější Sůl.

 

Jak vlastně taková výroba křupavých brambůrek probíhá? Mrkněte na pořad Jídlo s.r.o.