Hlavní jídla,  Recepty,  Saláty,  Testování

Testovali jsme novinky od Bonduelle: Těstoviny a omáčky

Značku Bonduelle mám dlouhodobě velice ráda především kvůli mražené zelenině. Při akci se čtenářkami magazínu Žena-in.cz a blogerkami jsme ochutnali novinku, která si určitě najde stálé místo i v naší kuchyni. Jsou to zdravé luštěninové těstoviny a hotové omáčky.

Na akci jsme vyzkoušeli několik receptů od Bonduelle a i já jsem přispěla svými recepty. Připravili jsme těstovinové saláty. Proč právě ty? Protože je přece léto a to jsou v kurzu. Na oběd, večeři, jen tak, ale i jako příloha ke grilování.

Proč právě těstoviny z luštěnin?

Vybrat si můžete hned ze tří možných variant: Fusilli z cizrny a kukuřice, Penne z červené čočky a mrkve nebo Rigatoni z hrachu a cukety. Jejich příprava vám nezabere více než pár minut a jsou přirozeně bez lepku. Můžete je používat jako klasické těstoviny, jsou však zdravější.

Ochutnali jsme také tři druhy omáček Bonduelle. Já mám tyhle hotové omáčky dost ráda. Dříve jsem jimi řešila spoustu rychlých obědů a i teď po nich ráda sáhnu, pokud mají kvalitní složení jako tyhle od Bonduelle.

Jsou plné zeleniny a vybrat si můžete ze tří druhů. Klasická červená omáčka s lilkem, tymiánem a rajčaty nebo netradiční žlutá omáčka ze žluté cukety, mrkve a smetany s trochou estragonu nebo rajčatová omáčka s cuketou, paprikou a olivami. Nemusíte je podávat jen s těstovinami, ale výborné jsou taky s rýží, bulgurem nebo quinoou.

Jaké recepty jsme na akci připravovali?

Studený salát s fusilli a fazolemi

  • 1 balení Bonduelle Légumio fusilli (250 g)
  • 2 balení Bonduelle Mini červené fazole (2x 106 ml)
  • 500 g cherry rajčat, rozkrájených na půlky
  • velká hrst nasekané bazalky
  • 2 lžíce slunečnicových semínek

Balzamiková zálivka

  • 10 lžic olivového oleje
  • 4 lžíce octa balzamico
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 lžičky agávového sirupu
  • špetka soli, čerstvý pepř

Légumio fusilli uvařte podle návodu na obalu.

Mezitím si připravte zálivku – všechny ingredience dejte do uzavíratelné skleničky a pořádně protřeste.

Ve velké míse smíchejte vychladlé těstoviny s rajčaty a bazalkou. Posypte slunečnicovými semínky a na konec zalijte zálivkou. Vše lehce, ale důkladně promíchejte a naservírujte na talíře.

Zapečené těstoviny s rajčaty a cuketou

  • 2 balení Légumio Rigatoni (500 g)
  • 3 malé cukety
  • 350 g cherry rajčat
  • 300 g čedaru
  • Légumio zeleninová směs zeleniny s cuketou 460 g
  • 4 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • olej

Těstoviny uvařte doměkka v osolené vodě. Řiďte se návodem na obalu. Cuketu nakrájejte na kolečka, rajčata překrojte napůl. Pokud máte úplně malá cherry rajčata, nechejte je vcelku. Sýr nastrouhejte nahrubo.

Vejce prošlehejte se smetanou, přidejte polovinu nastrouhaného sýra, prolisovaný česnek. Ochuťte špetkou soli a čerstvě mletého pepře. Přidejte uvařené těstoviny. Nakonec nakrájenou zeleninu.

Zapékací misku lehce vytřete olejem. Vlijte do ní směs těstovin se zeleninou a uhlaďte povrch.

Pečte v troubě vyhřáté na 190 °C, zhruba 45 minut. Po 30 minutách posypejte zbylým sýrem. Pečte dozlatova.

Těstovinový salát s jogurtem

  • 500 g Légumio fusilli
  • 2 lžíce kvalitního olivového oleje
  • 200 g cherry rajčat
  • 100 g polníčku
  • 50 g černých oliv
  • 100 g sterilované kukuřice
  • 300 g mini mozzarelly
  • 250 g bílého jogurtu
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • čerstvá bazalka
  • 1 stroužek česneku

Těstoviny uvařte podle návodu doměkka. Sceďte a nechejte vychladnout.

Cherry rajčata překrojte napůl, olivy nakrájejte na kolečka.

Do velké mísy dejte studené těstoviny, přidejte olivový olej, rajčata, polníček, olivy, kukuřici. Promíchejte, přidejte jogurt. Ochuťte solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Opět promíchejte. Přidejte ještě nasekanou bazalku a kuličky mozzarelly.

Ihned podávejte. My jsme přidali grilované kousky sýra Grilami.

Více o produktech o všech produktech a nejen novinkách, si můžete přečíst na Bonduelle.cz.