Grilování,  Sezóna,  Testování

Testovali jsme Grilami – perfektní sýr pro letní grilování

Nevím jak vy, ale já si nedokážu představit letní grilování bez sýrů. Vždycky když grilujeme, tak musí být připravené nějaké klobásky, zelenina a sýr. Maso není nutné. A největší rvačka je o sýry 🙂 Proto jsem byla moc ráda, že jsme na akci magazínu Žena-in.cz vyzkoušeli grilovací sýry Grilami z litovelské sýrárny Brazzale Moravia.

Je to ručně vyráběný pařený sýr, který se vyrábí z kravského mléka. Jestli máte sýry na grilu rádi, a ještě jste Grilami nevyzkoušeli, určitě to napravte. Sýr nemá žádnou výraznou chuť a proto je ideální pro dochucování různými marinádami.

Můžete ho také krájet na menší kousky. Na malé čtverečky se třeba hodí perfektně do různých salátů. Naopak, když ho nepřekrojíte, můžete ho použít do burgeru místo masa. Já ho mám ráda se salátem nebo dobrým domácím pečivem.

Na akci s magazínem Žena-in.cz jsme připravili čtyři různé marinády, kterými jsme sýry dochutili. Sýr jsme naložili do rozmarýnu, tymiánu s česnekem, pepře a do červeného pepře s vlašskými ořechy. Grilování probíhalo na kontaktních grilech, kde jsme sýry opekli pěkně dozlatova, aby měly křupavou kůrku.

Na grilování sýru je super, že jejich příprava netrvá dlouho. Stejné je to i se sýry Grilami. Byly hotové za chvilku. Přidali jsme k nim saláty pochutnávali jsme si.

Mě teda hodně baví i to, že se sýr neroztéká. Nemusím ho tak doma balit do alobalu. Stačí jen položit na gril a opéct.

WIFI

Více najdete na Laformaggeria.com