fbpx
Dezerty,  Jedlé dárky,  Oslavy,  Párty,  Recepty

Banánová střecha z BEBE sušenek

img_0274

Tenhle dezert zná snad každý. Ale máte na něj recept?

Pamatuji si tuhle „střechu“ už z dob dávno minulých, kdy jsem byla dítě a na různých návštěvách se podávala dost často. A tak jsem ji, už jako dospělá, v roce 2012 vyzkoušela. Další archivní záběry z mé kuchyně 🙂

Suroviny

  • 1 balíček obyčejných světlých BeBe sušenek
  • 1 balíček obyčejných tmavých BeBe sušenek
  • 2 vaničky tučného tvarohu (celkem 500 g)
  • cukr podle chuti
  • vanilkový extrakt
  • 2 banány
  • 125 g kvalitní čokolády
  • 50 – 80 g másla

img_0235

Připravíme si tvarohový krém. Tvarohy vyklopíme do vaničky a přimícháme do nich cukr podle chuti a vanilkový extrakt. Na plech dáme alobal.

img_0236

Na alobal vyskládáme BeBe sušenky. Na obrázek se vůbec nedívejte, sušenky poskládejte tři do řady, naležato. A dvě vám zbydou 🙂 Polovinu krému rozetřeme na sušenky. Práce je to děsná. Sušenky se rozjíždí do všech stran, takže trpělivost…

img_0238

Na rozetřený krém vyskládáme druhou řadu sušenek, v opačném pořadí než první řadu. Na tmavou sušenku světlou a naopak.

img_0239

Potřeme druhou polovinou krému. Tato vrstva se natírá lépe, sušenky jsou přilepené ke spodní vrstvě krému, takže se tolik nerozjíždí. Doprostřed dáme oloupaný banán.

img_0240

Nyní vytvoříme střechu. Strany podél banánů zvedneme opatrně nahoru a přitiskneme k banánu.

img_0241

Upravíme tvar střechy.

img_0242

V kastrůlku rozpustíme čokoládu s máslem. Není nutné ve vodní lázni. Touto směsí polijeme střechu.

img_0246

Necháme vychladit v lednici, nejlépe do druhého dne.

img_0269

Dobrou chuť přeje Elly.