Polévky,  Recepty

Rychlá vločková polévka se zeleninou a vločkovými plackami

Dnešní velice snadnou, rychlou a výživnou polévku můžete uvařit nejen na oběd, ale taky na večeři. Díky vločkám bude příjemně zahuštěná a jemná. Jakou zeleninu můžete do polévky přidat? Já mám ráda směs kořenové zeleniny, kterou okořením česnekem. Ale záleží na vašich chutí. Hodí se sem téměř jakákoliv zelenina.

Když třeba přidáte trochu hrášku nebo kukuřice, určitě nic nepokazíte. Kouzlo téhle polévky je, že můžete použít zeleninu, kterou máte při ruce. Důležité jsou právě vločky. Takže zase mé oblíbené vaření co dům dal a za pár minut…

Potřebujete

  • 120 g ovesných nebo jiných vloček
  • 4 mrkve
  • 3 menší petržele
  • kousek celeru
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • pepř
  • trocha majoránky nebo tymiánu

V dostatečně velkém hrnci si rozehřejte máslo. Na tom opečte nadrobno pokrájenou cibulku.

Vsypejte najemno nastrouhanou kořenovou zeleninu. Můžete použít i mixér a rozmixovat zeleninu na malé kousky. To se hodí hlavně u menších dětí, které někdy se zeleninou zápasí. Naše děti takové byly. a kolečka nakrájenou mrkev, petržel a celer jsme do nich nedostali, ale nastrouhané najemno a povařené úplně klidně.

Chvíli všechno společně opékejte. Přidejte prolisovaný česnek a vločky. Osolte, zalijte vodou a vařte, dokud vločky úplně nezměknou. Kdo chce, může místo vody použít zeleninový nebo masový vývar.

Hotovou polévku přiveďte k varu. Do vařící polévky vyklepněte dvě vejce a vidličkou rozšlehejte.

Vypněte plotnu, ochuťte špetkou čerstvě umletého pepře a majoránkou.

My jsme k nim podávali tyhle jednoduché vločkové placky, moc chutné a zdravé pečivo. Recept na ně zase příště 🙂

Dobrou chuť přeje Elly.