fbpx
Hlavní jídla,  Podzim

Pomalu pečená kachna na medu – šťavnatá a křupavá

Kousky šťavnatého masa a na povrchu sladko – slaná křupavá kůžička. To je ta nejdokonalejší kachna na vašem stole.

A vůně po celém domě. Tohle je to pravé jídlo pro zahřátí! A nejlepší je že s ním není skoro žádná práce.

Potřebujeme

  • 1 kachnu
  • sůl
  • pepř
  • 3 lžíce medu
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce bílého vína

Kachnu omyjeme, osušíme. Osolíme , opepříme . Dáme do zapékací nádoby s víkem , vložíme do trouby  nahřáté  na 150 °C.  A jdeme si na 5 hodin po svých.

Poté odkryjeme , potřeme směsí medu, sojové omáčky a bílého vína , zvýšíme teplotu na 220°C a dopečeme ještě asi 30 minut, aby kachna získala křupavou kůžičku.

V průběhu dopékání potíráme směsí.

Dobrou chuť Lenka.