Cestování,  NEVAŘÍME :-),  Testování

Nevšední zážitek pro milovníky dobrého jídla. Oběd v oblacích.

Milujete dobré jídlo a zajímavé zážitky? Pak vyzkoušejte Dinner in the Sky. Tak trochu adrenalinový zážitek, který se pořádá ve 40 zemích světa a právě teď dorazil do Prahy. Během zářijových víkendů probíhá v pražských Riegrových sadech a stále jsou k mání volná místa. Můžete tak vyrazit s partnerem, kamarádkou nebo tento zážitek věnovat někomu jako dárek.

Já jsem obědem na plošině, která vystoupá až do výšky 50 metrů, překvapila pana Božského. Má v září narozeniny a bylo mi jasné, že Dinner in the Sky fakt zapůsobí. A měla jsem pravdu:

Oběd v oblacích byl obrovské překvapení a úžasný zážitek, skvělý dárek. Doporučuji pro všechny, co mají rádi dobré jídlo a nevšední zážitky. Něco, co v klasické restauraci nezažijete, i když v ní vaří úplně skvěle.

Termíny, které jsou volné, najdete na webu Dinner in the Sky. Můžete si vybrat čtvrtek, pátek, sobotu nebo neděli a to v různých časech od 11.40 až do 20.30. Co bych opravdu chtěla zažít, je večeře v oblacích při západu slunce. To musí být nádhera!

Ke stolu na plošině se vejde 22 lidí. Na zemi vás bezpečně a pevně připoutá vyškolený personál. Sedačky, na kterých sedíte, můžete páčkou přiblížit ke stolu a pohodlně se najíst. Můžete se také točit do stran. No, možná i zády ke stolu, ale to jsem fakt nezkoušela. Zapomněla jsem se totiž přiznat, že výšky nesnáším, na rozhledny raději nelezu a když, tak se křečovitě držím a nedívám dolů 🙂 Že nejsem ten správný člověk pro Dinner in the Sky. Zapomeňte! Přísahám, že kromě toho, že jsem neměla dobrý pocit z toho, když jsem se na sedačce točila do stran, tak jsem nepocítila ani trochu paniky, ani špetku závratě a jen jsem si užívala ten krásný rozhled. Jak je to možné, to se mě neptejte. Asi zvítězila láska k jídlu 🙂

Ani nahoře nemusíte mít strach. Kdyby se vám udělalo nedobře nebo nastal jakýkoliv problém, nahoře je bezpečnostní technik, proškolený na všechny situace a s mnohaletou zkušeností. Kromě něj se o nás starali dva šéfkuchaři a slečna servírka.

Autorem menu je šéfkuchař Manel Lino, který pochází z Lisabonu. Ten v Praze hostuje v podniku Gallery 44. Odtud pochází také velký sympaťák, šéfkuchař René Vokurka a společně s Manelem pro nás připravovali celé menu.

Tady se dostáváme k tomu hlavnímu u Dinner in the Sky. Nebo je hlavní ta výška? Těžko říct… My jsme se na jídlo těšili moc. Posuďte sami, tady je menu…

Marinované tygří krevety s tomatovým dashi, dušený pórek, zelené olivy. Luxus!!! Zaujala mě hlavně kreveta, která byla pouze marinovaná v cukru a soli a poté opálená. Takže téměř syrová. A skvělá!

Karotková duha, černá a bílá quinoa, omáčka z kokosového mléka a kmínu, zeleninový vývar. Dokonale vyladěná chuť a barvy na talíři, které nalákají na první pohled. Jemná chuť quinoi v kokosové omáčce. Taková kombinace, která by mě nikdy nenapadla a byla nezapomenutelná.

Black Angus entrecôte, shimeji a hlíva ústřičná, kaštanové pyré, bordelaise demi-glace . Kus masa. Co vám budu povídat. Upravený tak akorát, jemné voňavé maso a výborně dochucené kaštanové pyré. Omáčka, hustá demi-glace vymíchaná s morkem není také úplně tradiční a její plnou skvělou chuť, jsem měla ještě dlouho po obědě na jazyku.

Zmrzlina z portského balsamica, řepné meringue. Pro mě byla sladká tečka na závěr opravdovou peckou. “Octová” zmrzlina, která fakt nebyla kyselá, nebojte se. Jemná chuť zmrzliny, doplněná nadýchanou pusinkou. Ach!

Jste vegetariáni? Nevadí, i pro vás je připravené menu. Zmrzlina a karotková duha zůstávají stejné, mění se polévka a hlavní chod. Marinovaný feta sýr s tomatovým dashi, dušený pórek a zelené olivy. Restovaný lilek, shimeji a hlíva ústřičná ,kaštanové pyré a omáčka teriyaki.

Podle toho, jaký čas si zvolíte, čeká vás oběd nebo večeře. V době oběda se podává tříchodový “lunch”, ve kterém chybí karotková duha. Tříchodové menu je nejlevnější varianta, za 1740 Kč. Nejdráž vás potom vyjde večeře při západu slunce, 3795 Kč. V ceně máte kromě super zážitku také výborné jídlo, vodu a víno po celou dobu jídla.

Pokud můžu hodnotit já a můj muž, užili jsme si akci naplno. Pochutnali jsme si na skvělém jídle, užili si příjemnou společnost a zažili zase něco nového. Vřele všem doporučuji tento zážitek vyzkoušet.

Tak co vy na to? Zúčastnili jste se někdy Dinner in the Sky? Nebo se chystáte? Dali byste to někomu jako dárek?