Hlavní jídla,  Recepty,  Testování

Mexické burrito s fazolemi a mletým masem



Mexická kuchyně se u nás doma moc často nepřipravuje. Nebo spíš nepřipravovala. Všechno se změnilo když jsem si domluvila spolupráci se značkou mexických surovin Santa Maria. Tortilly, omáčky, koření. A tak jsem se pustila do vaření a objevování mexické kuchyně. 

Jídlo číslo jedna je burrito. Jde o tortillu, do které je zarolovaná masová náplň se zeleninou, sýrem a rýží.

Potřebujeme

  • 500 g mletého masa (směs hovězího a vepřového)
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 250 g cherry rajčat
  • 250 g sterilovaných červených fazolí
  • 400 g sterilované kukuřice
  • 2 hrnky vařené rýže
  • 250 g goudy
  • 3 stroužky česneku
  • zelená petrželová nať
  • slunečnicový olej
  • sůl
  • pepř
  • 1 balení koření Santa Maria Burrito
  • 1 balení Santa Maria Tortilla
  • 1 sklenice Santa Maria Taco Sauce

Ve velké pánvi zahřejte slunečnicový olej. Osmahněte na něm
nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte mleté maso. Ochuťte solí a pepřem. Dobře
promíchejte. Opékejte na plotně tak dlouho, dokud růžové maso nezhnědne.

Přidejte okapanou kukuřici a fazole z plechovky. Papriku nakrájejte na malé kousky, cherry rajčata překrojte na poloviny. Všechno vsypejte do pánve k masu.

Promíchejte a přidejte koření Santa Maria Burrito. Ochuťte také prolisovaným česnekem.

Nakonec vmíchejte Santa Maria Taco sauce a uvařenou rýži.

Velice dobře promíchejte a společně prohřívejte asi pět
minut.

Santa Maria Tortilla placky si nahřejte podle návodu na obalu. Do středu tortilly dejte masovou náplň a posypejte nasekanou petrželkou a nastrouhanou goudou.

Kousek tortilly zahněte směrem k náplni a celou tortillu pevně zamotejte.

Ihned podávejte. 

Dobrou chuť přeje Elly.