fbpx
Hlavní jídla,  Recepty,  Testování

Lososové karbenátky s Delikátní tatarkou

bohynetatarka2

Já a výzvy…to už znáte 🙂 Bičují mě k pokusům a těm nejlepším výkonům 🙂

A tak když kolem mě proběhla možnost zúčastnit se akce #delikatnivyzva od Hellmann´s, tak jsem neváhala. Tatarku používám a nebudu předstírat, že si ji pravidelně připravuji sama doma. Občas si švihnu domácí majonézu, ale Hellmann´s používám ráda. Do salátů, ke smažáku a tak 🙂

bohynetatarka1

Co bylo úkolem delikátní výzvy? Připravit jídlo, jakékoliv jídlo, kde budou dvě pevně dané suroviny.

  1. Delikátní Tatarská omáčka Hellmann´s
  2. Losos

Zdá se to snadné. Jenže já jsem nevěděla co dřív. Měla jsem chuť na marinovaného lososa, ale taky na lososový burger. Manžel mě přemlouval na slané palačinky s lososem. Co si mám vybrat???

Nakonec zvítězily lososové karbenátky nebo chcete-li burgery. Můžete si je dát se salátem (jako my) nebo s houskou, jako pravé burgery. Tak si je vzaly naše děti na svačinu do školy.

bohynetatarka3

Suroviny

  • 350 g filetu z lososa
  • 2 malé šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 5 lžic strouhanky
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 2 lžíce jemně nasekané petrželky
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce Delikátní tatarské omáčky Hellmann´s
  • sůl a pepř podle chuti

na salát

  • 1 salátová okurka
  • sůl a pepř
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce jemně nasekané petržele
  • olivový olej
  • salátové lístky – dubáček, ledový salát, lollo

Postup

Připravte si okurku na salát. Oloupejte slupku. Škrabkou naloupejte plátky okurky. Bude to vypadat hezky. Dejte je do misky. Osolte, opepřete, zakápněte citronovou šťávou a olivovým olejem. Posypejte petrželkou. Nechejte v lednici marinovat dokud nepřipravíte placičky z lososa.

bohynetatarka6

Filet z lososa zbavte kůže. Asi 80 g kousek si dejte stranou. Ten nakrájejte na drobné kostičky. Zbytek lososa rozmixujte dohladka.

bohynetatarka4

V míse smíchejte.

bohynetatarka5

Přidejte najemno nasekanou šalotku a česnek. Dochuťte solí, pepřem. Přidejte Delikátní tatarskou omáčku a hořčici.

bohynetatarka7

Přisypejte strouhanku. Dolaďte citronem.

bohynetatarka8

Nakonec přisypejte najemno nasekanou petrželku. Všechno dohromady důkladně promíchejte.

bohynetatarka9

Vytvarujte 4 karbenátky.

bohynetatarka10

Smažte v rozpáleném oleji, z obou stran dozlatova.

Podávejte se salátem, v housce, s bramborovou kaší… Jak máte zrovna chuť 🙂

bohynetatarka11

Dobrou chuť přeje Elly.