fbpx
Grilování,  Hlavní jídla,  Recepty,  Sezóna

Kuřecí maso s citronem a oreganem

img_2177

Kuřecí maso je právem hvězdou každého grilování.

Na grilu mu stačí necelá půlhodinka a už můžete podávat skvělou dobrou. Určitě doporučujeme grilovat s kůží, ta je krásně křupavá. Jen pozor, ať ji nespálíte!

Dnešní kuře je s citrono – oreganovou marinádou. Při našem grilování bylo vyhodnoceno jako nejpovedenější ze všeho připraveného masa.

img_2161

Potřebujeme

  • naporcované a vykostěné kuře, s kůží
  • 2 citrony
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • 2 hrsti nasekaného čerstvého oregana

Důkladně omyjeme citrony, ze kterých nastrouháme kůru. Přidáme k nim i šťávu a olivový olej. Nakonec vmícháme oregano.

Kuřecí maso osolíme a opepříme a naložíme do připravené marinády. Nejlepší je nechat maso uložet přes noc, ale postačí mu i dvě, tři hodinky.

Grilujeme z každé strany asi deset minut.

img_2173

Dobrou chuť přeje Elly.