Grilování,  Hlavní jídla,  Recepty,  Sezóna

Grilovaná vepřová panenka s tymiánem

img_0333

Ještě pořád je venku krásně a dá se grilovat. Využijte toho!

Vepřovou panenku mám ráda nejen na grilování. Jemné maso, které můžeme nechat propečené jen tak lehce dorůžova, se rozplývá na jazyku. Dobře zvolená marináda z něj udělá úplnou hvězdu při grilování.

Grilovat můžete panenku vcelku, nebo nakrájenou na silné plátky. Při krájení na plátky je dobré krájet šikmo, ne rovně.

Potřebujeme

  • 1 vepřová panenka
  • med
  • dijonská hořčice
  • čerstvý tymián
  • trocha olivového oleje
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Panenku si omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.

img_0279

Připravíme si snadnou marinádu – smícháme med, hořčici a trochu olivového oleje. Poměr záleží na vaší chuti. Někomu bude chutnat marináda více medová, někdo dá medu jen trošičku a bude si užívat chuti pikantní hořčice. Vše završíme čerstvými tymiánovými lístky.

img_0281

Panenku necháme v lednici do druhé dne a s chutí grilujeme.

img_0334

Dobrou chuť přeje Elly.