Grilování,  Sezóna,  Testování

Recepty na letní grilovačku. Dipy a výtečné tzatziky.

Dobrý receptů na letní grilovačky není nikdy dost. U nás na blogu je najdete v samostatné kategorii, protože bohyně grilují rádo, často, vlastně celé léto. A někdy i na jaře a na podzim 🙂 Když počasí dovolí.

V rámci testování mléčných výrobků z Mlékárny Valašské Meziříčí, jsme spolu s magazínem Žena-in.cz , připravili tři skvělé recepty.

K létu patří lehký jídelníček, proto jsme využili pro přípravu dipů zakysanou smetanu a bílý jogurt. V rámci testování jsme ochutnali česnekový dip, dip s modrým sýrem a tzatziki, které spolu o s okurkou a koprem krásně doplní grilovací tabuli.

Jaké jsou naše recepty?

Česnekový dip

Tento dip patří mezi neoblíbenější. Lehká konzistence, česneková chuť, skvěle doplní grilovaná masa nebo klobásky. Budete potřebovat Kysanou smetanu z Valašska 15%, několik stroužků česneku, sůl a pepř. Podle toho, pro kolik strávníků dip připravujete zvolte jednu až dvě Kysané smetany z Mlékárny Valašské Meziříčí a smíchejte ji s nastrouhaným na jemno nebo rozetřeným česnekem. Tuto směs osolte a přidejte mletý černý pepř. Dip je velmi snadný a zvládne ho každý.

Více o Kysané smetaně z Vlašska se dozvíte zde.

Dip s modrým plísňovým sýrem a jarní cibulkou

I tento dip slavil mezi našimi čtenářkami, které jej ochutnaly na redakční grilovačce, velký úspěch. Kombinace Kysané smetany z Valašska 15% a chuťově výrazného sýra s plísní typu Niva je velmi lahodná a hodí se krásně ke grilovaným pochoutkám. My jsme do směsi použili dvě Kysané smetany z Valašska 15%, tři jarní cibulky nakrájené na jemno a 150g nastrouhané Nivy. Osolit a opepřit, a vše je hotovo.

Tzatziky

Jednoduchý salát, jehož základem je hustý kvalitní bílý jogurt. My jsme použili Bílý jogurt z Valašska, se kterým máme velmi dobré zkušenosti. Na tzatziki budete potřebovat: oloupanou nastrouhanou salátovou okurku, šťávu z cca půlky citronu (záleží na vás, jak moc kyselé chuti preferujete), Bílý jogurt z Valašska, 2 stroužky česneku (pokud máte raději pikantnější chutě, dejte jich více), najemno nakrájený čerstvý kopr, sůl a pepř). Tzatziky se těší čím dál tím větší oblibě, uvidíte, že se při grilovací párty sní vše! Nám moc chutnaly a Bílý jogurt z Valašska je pro přípravu tohoto receptu velmi vhodný. Více zde.

Produkty z Mlékárny Valašské Meziříčí, které jsme pro recepty použili

Kysaná smetana z Valašska

Kysaný mléčný výrobek má hustou, krémovou konzistenci. Vyznačuje se jemnou, lahodnou chutí a obsahuje 15 procent tuku. Kysaná smetana je surovina, která má v gastronomii opravdu široký záběr. Lze ji využít pro přípravu pokrmů teplé i studené kuchyně. Může být součástí pomazánek, salátů, dortů, omáček, a dalších kulinářských skvostů. Více na www.mlekarna-valmez.cz

Bílý jogurt z Valašska

Bílý jogurt s nižším obsahem tuku je vyrobený z kvalitního českého mléka. Výrobek jemné chuti je vhodný pro přímou konzumaci i pro studenou kuchyni. Obsahuje jogurtové bakterie. Více na www.mlekarna-valmez.cz

Krásné letní grilovačky přeje Elly.