Dezerty,  Jedlé dárky,  Oslavy,  Recepty

Čokoládové sušenky s fleur de sel

čokosušenkysfleur

Čokoládové sušenky se sklenkou mléka? Pro někoho možná klišé, ale pokud na vás jde splín prostě NENÍ nic lepšího.

Tento recept jsem objevila u Pierra Hermé při pátrání po tom nejlepším receptu na macarons. Po pár pokusech jsem si ho upravila podle sebe a výsledek je zde! Myslím, že dnes je na tyto sušenky přesně ten pravý čas.

Potřebujeme

  • 170 g hladké mouky
  • 25 g holandského kakaa
  • lžičku jedlé sody
  • 150 g změklého másla
  • 100 g hnědého cukru
  • 50 g cukru krupice
  • Lžička fleur de sel (případně kvalitní mořské soli)
  • 150 g kvalitní hořké čokolády

Smícháme máslo, cukr a sůl. Mouku smícháme se sodou , kakaem a prosejeme. Čokoládu nasekáme na kousky a spolu s moukou přidáme k vymíchanému máslu. Rychle zpracujeme. Vše je nejlepší dělat v robotu aby se vám máslo pod rukama nerozpouštělo.

Z těsta uděláme dva válečky o průměru asi 3cm a dáme na 2 hodiny odpočinout do lednice.

Poté krájíme kousky velké asi 1 cm a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.

Dáme do trouby rozehřáté na 170°C péct 12 minut.

Podáváme po vychladnutí.

Sušenky mě naprosto nadchly právé tou skvělou kombinací čokolády a soli. Nic naplat Pierre Hermé je prosté génius!!

Úspěšné zahnání jakýchkoliv problémů přeje Lenka.