fbpx
Testování

Princezny, Barbie, Littlest Pet Shop – časopisy pro nejmenší

U nás doma se to celý život jen hemží časopisy. Jsme prostě čtenáři. Žofku už jsme zbláznili do knížek, kterých má hromady a teď jí pomalu ukazujeme kouzlo časopisů. Je opatrná, listuje tak, že nic netrhá. Čteme si, zkoušíme různé úkoly, podle toho co Žof už zvládne (většinou však s naší pomocí).

Chtěla bych vám ukázat časopisy, které se hodí pro děti větší i menší. U nás bodují už teď, když má Žof dva roky. Líbí se jí jak jsou barevné, baví ji, když jí čteme příběhy. A mě baví si je s ní prohlížet a ukazovat jí barevný svět.

Protože je holka, která miluje panenky, už teď jsme jí stáhli z půdy Barbie po Tonince. Blondýnu, brunetu, Kena, domeček, auto. Prostě komplet výbava. Našli jsme tam i hromádku Barbie časopisů, které Tony milovala. Některé už jsou trochu salátové vydání, protože jimi listovala pořád dokola. Možná ty časopisy měla raději než samotné panenky 😀

Jestli to teda nevíte, Barbie časopis vychází pořád. Je to měsíčník a hodí se pro všechny holčičky, kterým učaroval svět dlouhonohých panenek. Samozřejmě, že i pro kluky, ale těch asi tolik není. Pamatuji si, že nejvíce Toničku bavily dárky, které jsou ke každému číslu přiloženy a ty baví teď i Žofi.

Kromě toho je časopis plný příběhů, hádanek a úkolů, vybarvování a najdete v něm taky soutěže. Doporučuji si ho předplatit, protože si nemusíte myslet na to, kdy vyjde další číslo a najdete ho pravidelně ve schránce. Předplatné si zařídíte jednoduše online.

Podobný časopis, určený hlavně pro malé slečny, je časopis Princezna. V doporučení má věk od 3 do 7, ale stejně jako časopis Barbie, baví i naši Žof. Jde o podobný styl časopisu – úkoly, příběhy, návody k výrobě vlastních hraček, soutěže a opět dárek. V posledním čísle je krásný koník a ten teď patří mezi Žofinčiny nejoblíbenější hračky. Pořád ho krmí a jezdí na něm všechny její malé panenky 🙂

Hlavními hrdinkami tohoto měsíčníku jsou všechny princezny, které stvořil Walt Disney a tohle je teda i moje srdcovka. Princezny miluju!

Časopis si můžete předplatit tady.

Dostávám se k poslednímu časopisu a ten se, podle mě, hodí pro holky stejně jako pro kluky. Zvířátka Littlest Pet Shop jsou naprostým fenoménem už mnoho let. Opět zabrousím do doby asi před jedenácti lety, kdy si s nimi hrála naše Tony. Žofince po ní zbyla hromada domečků, figurek, doplňků.

Postupně je rozšiřujeme i díky časopisu Littlest Pet Shop, který vychází každé dva měsíce. Kromě zvířátka, které je jako dárek ke každému číslu, můžou děti zase luštit, vybarvovat a číst si příběhy. Nebo jim je můžete přečíst vy a to máme u nás doma nejraději.

Žofi ještě není ve věku, že by z časopisů zvládla cokoliv vymalovat sama. Na to si ještě počkáme. Tak se snažím pro ni tyhle stránky uchránit a pak se nám budou hodit, když je vezmeme sebou na výlet, spolu s hromadou pastelek a fixů. Už to vidím, že časem neubráním časopisy před ní a nůžkami, stejně jako to bylo s Tony. A tak si bude vystřihovat zvířátka, nejprve kostrbatě a později čím dál lépe. A lepit je na papír a dokreslovat.

Prostě s časáky se vyblbnete na dlouhou dobu, někdy i na pár let a vidíte, že někdy se dají i pěkně dědit 🙂

Jsou u vás také časopisy tak oblíbené jako u nás? A které svým dětem kupujete nebo máte předplacené?

V nabídce časopisů Egmont najdete našeho milovaného Medvídka Pú nebo My Little Pony, kteří u nás frčí stejně jako „Petshopáci“. Můj tajný tip je Prasátko Pepina, která je u nás snad nejoblíbenější pohádka 🙂 Nezapomněli ani na kluky, u těch rozhodně zaboduje Spiderman nebo populární Auta.

Článek vznikl ve spolupráci s nakladatelstvím Egmont.