vepřová panenka ve slanině na grilu
Grilování,  Grilování,  Hlavní jídla,  Oslavy,  Recepty,  Sezóna

Vepřovaná panenka na grilu zabalená ve slanině

Vepřová panenka je jemný kus masa, který se hodí nejen na grilování. Když ho navíc zabalíte do slaniny, dostane nejen skvělou chuť, ale taky bude o trochu více šťavnatá. Ideální příloha? Univerzální bageta s bylinkovým máslem, se kterou budete hvězdou každé grilovačky.

Potřebujete

  • 800 g vepřové panenky
  • 200 g slaniny na plátky
  • Avokádo Marináda Hořčicová
  • na přílohu
  • 4 francouzské bagety
  • 100 g másla
  • sůl
  • 1 lžíce směsi Avokádo Italské bylinky
  • 1 lžíce Avokádo Česnek sušený

Vepřovou panenku nakrájejte na špalíčky široké asi 7 cm. Do misky si vylijte ze sáčku tekutou hořčicovou marinádu Avokádo. Vložte špalíčky panenky a opatrně promíchejte tak, aby bylo maso ze všech stran potřené marinádou. Nechejte v lednici, ideálně 12 hodin, minimálně však dvě, tři hodiny. Vyndejte z marinády a dookola obalte plátky slaniny. Tu můžete ještě navíc zajistit párátkem.

Takto připravené maso grilujte přibližně 15 až 20 minut. Ideálně po pěti minutách ze všech stran.

Než dáte maso na gril, připravte si bagetu. Do francouzské bagety udělejte shora hluboké zářezy. Dávejte pozor, abyste bagetu neuřízli úplně a jednotlivé díly tak neoddělili. Změklé máslo smíchejte se sušenými bylinkami, česnekem a solí. Tuto směs namažte do zářezů bagety.

A dejte chvíli k masu na gril. Takhle snadné to je.

Podávejte maso s bagetou a salátem.

Recept vznikl ve spolupráci s kořením Avokádo