fbpx
Grilování,  Hlavní jídla,  Oslavy,  Recepty

Nové brambory s hráškem ze zahrady a grilovaná vepřová panenka

Náš gril Campingaz je už pár let v provozu od jara do podzimu. Lepší jsem si nemohla vybrat. Mám na něj několik pánví a dokonce taky kámen na pizzu, trn na kuře a otáčecí jehlu. Fakt bomba. Díky pánvi se na něm dají dělat fakt skvělá jídla.

Takže jsem nabrousila nože od Fiskars a pustila se do práce. Koupila jsem krásnou vepřovou panenku a tak rozhodování o grilovaném obědu bylo jasné.

Potřebujete

  • 800 g vepřové panenky
  • oblíbené grilovací koření
  • olivový olej
  • 1 kg nových brambor
  • 250 g čerstvého hrášku
  • 1 česneková hlava
  • 3 cibule – ideálně červené
  • sůl a pepř

Nové brambory omyjte a osušte. Nakrájejte ostrým nožem na plátky. Vsypejte do pánve, na kterou jste předem dali olivový olej. K bramborám přidejte nakrájenou cibuli a celou česnekovou hlavu, překrojenou napůl.

Panenku nakrájejte na silnější špalíčky. V misce smíchejte olivový olej s grilovacím kořením. Můžou to být i bylinky a sůl. Záleží na vaší chuti. V této směsi namarinujte maso. Část oleje s kořením přidejte do pánve s bramborami.

Pánev dej na gril. Opékejte a až budou brambory téměř měkké, přidejte hrášek. Ještě chvilku opékejte, dokud brambory úplně nezměknou. Mezitím si hoďte na gril i marinovanou panenku. Hotové kousky masa přidejte do pánve a ihned podávejte.

Článek vznikl ve spolupráci se značkou