fbpx
Hlavní jídla,  Polévky,  Recepty,  Testování

Zimní polévka s mořskou štikou Nowaco

Ryby patří na náš jídelníček minimálně jednou týdně. Dochází vám nápady? Zkuste můj nový recept. Podobnou polévku jsem si oblíbila na Sicílii a zkusila jsem ji uvařit i u sebe doma. Povedlo se!

Použila jsem mraženou mořskou štiku, ale hodí se určitě i jiná ryba. Není problém použít třeba rybí filé v kostičkách, to mám moc ráda, když potřebuju uvařit nějaký rychlý oběd.

  • 2 šalotky
  • 3 stroužky česneku
  • 80 g bulvového celeru
  • olivový olej
  • rajčatová passata (přibližně 700 g)
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 300 g nastrouhané dýně
  • 500 ml rybího vývaru
  • 900 g mořské štiky Nowaco
  • sůl, červený pepř a citron na ochucení
  • 2 lžíce nakládaného zeleného pepře
  • petrželka

V hrnci rozehřejte olivový olej a dejte na něj opékat nadrobno nakrájenou šalotku, nasekaný česnek a na malé kostičky nakrájený celer. Opékejte společně dozlatova. 

Zalijte bílým vínem, které prudkým varem nechejte zcela odpařit. Přidejte rajčatovou passatu, rybí vývar a nastrouhanou dýni.

Vařte 20 minut a poté rozmixujte dohladka. 

Přidejte na kousky nakrájených 700 g mořské štiky a nakládaný pepř. Vařte dalších 10 minut. Mezitím si zbylou rybu nakrájejte na menší kousky, ochuťte solí a pepřem a opečte na trošce olivového oleje.

Polévku stále ochutnávejte a podle chuti přidejte sůl, červený pepř a citronovou šťávu.

Podávejte na talíři nebo v misce, ozdobené opečenými kousky mořské štiky, petrželkou, kouskem citronu. Ideální přílohou je čerstvá bageta nebo chléb.

Recept jsem připravovala pro značku Nowaco.

Jejich mražené výrobky určitě dobře znáte a já je ve své kuchyni používám často, i mimo spolupráci 🙂 Takže moc děkuji za oslovení.