Vaření s Madetou: Svěží salát s okurkou a koprem
Při vaření v mé nové kuchyni se značkou Madeta, jsme vyzkoušely samé skvělé recepty. Letní, svěží, snadné, zdravé. Takový byl i salát s okurkou a koprem. Mohl by vám trochu připomínat oblíbené řecké tzatziky, kterými jsem se při vymýšlení receptu inspirovala.
- 1 okurka
- 450 g Jihočeského cottage od Madety (3 balení)
- 3 lžíce najemno nasekaného kopru
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- 1 stroužek česneku
Okurku oloupejte. Rozkrojte napůl a vyřežte střed se semínky. Nakrájejte na půlkolečka. Dejte do mísy. Přidejte Jihočeský cottage od Madety, nasekaný kopr. Ochuťte solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Pokud máte rádi tzatziki, je to velmi podobný recept.
Náš tip: Jihočeský cottage natur 5% 150 g
Vždy čerstvý, jemný a lehký. Sýrová zrnka obalená v lahodné smetaně poskytují milovníkům svěžích sýrů to pravé potěšení. Pro nízký obsah tuku a díky vysokému obsahu snadno stravitelných bílkovin je ideálním výrobkem racionální výživy. Cottage je oblíbeným jídlem lidí držících dietu a kulturistů. Je možné jej konzumovat samostatně, nejlépe s celozrnným pečivem, případně ochucený bylinkami, paprikou či křenem. Hodí se i jako základ pro pomazánky, na posypání těstovin či brambor nebo jako přísada do zeleninových salátů. Splňuje požadavky bezlepkové diety. Složení: mléko, 20 % smetany, mlékařská kultura, jedlá sůl. Alergeny: mléko a výrobky z něj.
Dobrou chuť přeje Elly.