Testování

Testovali jsme: Bezlepková Itálie od značky Schär

Bezlepkové vaření se mě a mé kuchyně dotýkalo dlouhé roky. Můj bývalý manžel byl celiak a v době, kdy jsem pro něj vařila, nebylo vůbec snadné nakupovat suroviny. Dnes je tomu naštěstí jinak a pro celiaky se dá sehnat téměř všechno, co potřebujete k vaření.

Věděli jste, že květen je měsíc bez lepku? Já jsem se o tom dozvěděla na našem magazínu Žena-in.cz a ve spolupráci s ním jsem otestovala dva výrobky značky Schär. Oba dva patří do mé oblíbené italské kuchyně, tak jsem byla moc zvědavá.

První jsem se dostala k testování pizzy. V balení najdete kusy základního korpusu na pizzu.

Dohotovení celého jídla je velice jednoduché. Stačí potřít korpus omáčkou, ozdobit oblíbenými surovinami a upéct v troubě. Stačí k tomu pouhých 15 minut. Nezapomeňte okraje potřít trochou olivového oleje s česnekem.

Fantazii se meze nekladou. Na pizzu si naskládejte na co máte chuť. Ale pozor! Ať jde o bezlepkové potraviny!

S výsledkem jsem byla velice spokojená. A vlastně celá rodina. Pizza dětem chutnala a to, že je bezlepková, by vůbec nepoznaly. Těsto je příjemně křupavé, voňavé, nedrobí se.

Další testovanou surovinou byly špagety. Po uvaření se neslepují, nejsou rozměklé, mají příjemnou chuť. Co jsem s nimi uvařila?

Použila jsem je jako jednoduchý těstovinový salát k tuňákovi. Recept najdete na magazínu Žena-in.cz.

Informace o tom, jak se nechat otestovat na celiakii a spoustu další užitečných rad najdete na webu www.zitbezlepku.cz.