fbpx
Hlavní jídla,  Recepty,  Testování

Uzené maso s netradiční bramborovou kaší

uzene4

Podzimní bramborová kaše? S jablky, švestkami a cibulí? Neuvěřitelná pochoutka!

Děti jsem na svou podzimní inovaci samozřejmě nenalákala. Ty si nechaly naložit kopec sametové kaše a k tomu opečený plátek uzené krkovičky. Tonička miluje cibuli, tak si ještě nechala celou porci hustě posypat dokřupava opečenými půlkolečky cibule 🙂

S dospělými porcemi jsem si ale vyhrála pořádně. Neváhejte a vyzkoušejte…

Potřebujeme

  • 4 plátky uzené krkovice
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 jablka
  • 4 švestky
  • 800 g brambor
  • sůl a pepř
  • 50 ml calvadosu
  • kousek másla
  • trocha mléka do kaše

Dejte vařit brambory na kaši. Jablka rozkrojte na čtvrtiny, zbavte jadřinců a nakrájejte (i se slupkou) na plátky. Švestky vypeckujte a nakrájejte také na plátky. Cibuli nakrájejte nahrubo.

uzene2

Ve velké hluboké pánvičce si rozpusťte máslo. Na něj vsypejte nahrubo nakrájenou cibuli. Opékejte. Po chvilce přidejte rozmáčknutý a nasekaný česnek. Opékejte, až začnou lehce zlátnout. Do pánvičky přidejte ovoce a promíchejte. Ochuťte pepřem. Opékejte pět až deset minut. Ovoce změkne a začne tmavnout. Osolte. V této chvíli je nejvyšší čas přidat do pánvičky calvados.

uzene9

Ten nechejte za prudkého varu odpařit.

Brambory sceďte, přidejte horké mléko a máslo. Připravte hedvábně hladkou bramborovou kaši.

Obsah pánve s ovocem rozdělte na polovinu. Jednu polovinu vmíchejte do kaše.

uzene1

Plátky uzeného maso opečte z obou stran na pánvičce. Podávejte s vylepšenou bramborovo-ovocnou kaší a s hromádkou ovoce z pánvičky.

Dobrou chuť přeje Elly.