fbpx
Pečivo,  Recepty

Třicetiminuté bagety jako z francouzské pekárny

Nenakoupili jste pečivo? To přece vůbec nevadí. Když máte ten správný recept, tak za půl hodiny taháte z trouby teplé bagety.

Potřebujete

  • 500 g hladké mouky s vysokým obsahem lepku (nebo pšeničné chlebové)
  • 250 ml vlažné vody
  • 1 kostka čerstvého droždí (42 g)
  • 1 lžička cukru
  • 1 a ½ lžičky soli
  • 30 g oleje
  • 1 lžíce balzamikového octa

Všechny suroviny smíchejte a vypracujte hladké, nelepivé těsto. Klidně přidejte hrst nebo dvě slunečnicových či dýňových semínek.

Těsto rozdělte na tři díly. Z každého vyválejte ba“getu. Můžete ještě „překroutit“. Dejte na plech vyložený pečícím papírem, na děrovaný plech tvarovaný přesně na bagety nebo do úžasné formy Emile Henry na bagety (tu mám já a je skvělá). Bagety nařízněte ostrým nožem.

Nechejte 10 minut kynout. Mezitím si předehřejte troubu na 200 °C.

Bagety potřete slanou vodou a dejte péct do trouby. Kdo má troubu s parními programy jako já svoji milou AEG, tak zvolí program horký vzduch s párou.

Bagety pečte 20 minut. Vyndejte z trouby a nechejte na mřížce vychladnout.