![](https://www.bohynekuchyne.cz/wp-content/uploads/2024/04/vajickova.jpg)
Ta nejjednodušší a nejlepší vajíčková pomazánka
Taky vaši chlapi donesli domů hromadu barevných vajíček? Já se vždycky těším jak malá. Bude kotel vajíčkové pomazánky.
Klasika, v každé rodině mají po Velikonocích barevnou vajíčkovou pomazánku. Zkuste tu podle mého receptu. Používám do ní dva druhy hořčice. Medovou a Francouzskou – obě Avokádo.
![](https://www.bohynekuchyne.cz/wp-content/uploads/2024/04/IMG_20210318_161958.jpg)
Potřebujete
- 6 vajíček natvrdo
- 4 lžíce majonézy (dělám domácí, v Thermomixu – je nepřekonatelná)
- 5 lžic pomazánkového másla
- 1 lžíce Medové hořčice Avokádo
- 2 lžíce Francouzské hořčice Avokádo
- podle chuti sůl a černý pepř
- 1 jarní cibulka
Vajíčka uvařená natvrdo oloupejte. Rozkrojte a vyloupněte z bílku žloutek. Žloutky rozmačkejte s majonézou a pomazánkovým máslem. Bílky nasekejte nadrobno nebo nastrouhejte na hrubém slzičkovém struhadle. Přidejte ke žloutkové směsi. Dochuťte solí, pepřem a hořčicí. Cibuli nakrájejte najemno a vmíchejte nakonec. Ozdobte řeřichou nebo pažitkou.
![](https://www.bohynekuchyne.cz/wp-content/uploads/2024/04/vaji1.jpg)
Recept jsem vytvořila pro značku Avokádo.
![](https://www.bohynekuchyne.cz/wp-content/uploads/2016/05/avokado-e1583939086554.png)