Grilování,  Hlavní jídla,  Recepty,  Sezóna

Trhaný grilovaný losos s rýžovým salátem

Výborné a lehké letní jídlo, které můžete spojit s grilováním. Nebo si při víkendové grilovačce připravte a ugrilujte kus ryby a v pondělí se vám bude hodit na rychlý oběd. Tenhle salát není žádné velké a složité vaření. Jen tip na super chutné jídlo.

V létě do něj samozřejmě patří spousta zeleniny a ryba se hodí po celý rok 🙂

Potřebujeme

  • 500 g losos filety Mylord
  • 400 g vařené jasmínové rýže
  • 250 g rukoly
  • 300 g cherry rajčat
  • 5 stonků jarní cibulky
  • sůl
  • pepř
  • 50 g másla

Lososa si upečte nebo ugrilujte. Okořeňte ho jen solí a pepřem. To bohatě stačí. Ryby žádné velké dochucování nepotřebují.

V pánvičce rozpusťte máslo a opečte na něm nakrájená cherry rajčata a jarní cibulku, nakrájenou na kolečka. Bílé i zelené části.

Do mísy dejte uvařenou rýži. Záleží na vás, jestli chcete salát teplý nebo studený. Podle toho použijte teplou nebo vychladlou rýži. Grilovaného lososa natrhejte vidličkou a přidejte k rýži.

Přisypejte také rukolu a rajčata s jarní cibulkou, včetně šťávy z pánvičky.

Promíchejte a ochuťte solí a pepřem.

Ihned podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.