Trhaný grilovaný losos s rýžovým salátem
Výborné a lehké letní jídlo, které můžete spojit s grilováním. Nebo si při víkendové grilovačce připravte a ugrilujte kus ryby a v pondělí se vám bude hodit na rychlý oběd. Tenhle salát není žádné velké a složité vaření. Jen tip na super chutné jídlo.
V létě do něj samozřejmě patří spousta zeleniny a ryba se hodí po celý rok 🙂
Potřebujeme
- 500 g losos filety Mylord
- 400 g vařené jasmínové rýže
- 250 g rukoly
- 300 g cherry rajčat
- 5 stonků jarní cibulky
- sůl
- pepř
- 50 g másla
Lososa si upečte nebo ugrilujte. Okořeňte ho jen solí a pepřem. To bohatě stačí. Ryby žádné velké dochucování nepotřebují.
V pánvičce rozpusťte máslo a opečte na něm nakrájená cherry rajčata a jarní cibulku, nakrájenou na kolečka. Bílé i zelené části.
Do mísy dejte uvařenou rýži. Záleží na vás, jestli chcete salát teplý nebo studený. Podle toho použijte teplou nebo vychladlou rýži. Grilovaného lososa natrhejte vidličkou a přidejte k rýži.
Přisypejte také rukolu a rajčata s jarní cibulkou, včetně šťávy z pánvičky.
Promíchejte a ochuťte solí a pepřem.
Ihned podávejte.
Dobrou chuť přeje Elly.