fbpx
Hlavní jídla,  Recepty,  Těstoviny

Špagety s krémem z černých lanýžů a s masem na červeném víně

Kouzlo těstovin spočívá v tom, že jsou uvařené rychle a často bývají velice jednoduché. Já jsem na ně tentokrát použila oblíbené suroviny – červené víno, lanýžovou pastu, maso, sýr a sušenou šunku. Byly perfektní, budu ráda, když vyzkoušíte taky.

▪ 400 g špaget Rusticella d“Abruzzo
▪ 300 g mletého masa (ideálně směs hovězí a vepřové)
▪ 1 šalotka
▪ 150 ml červeného vína Luis Cañas, Reserva, D.O. Rioja
▪ sůl a pepř
▪ 200 g krému z černých lanýžů Arotz
▪ dva plátky Jamon Serrano Gran reserva
▪ trocha čerstvých salátových listů (je fuk jaký salát použijete)
▪ sýr Mahon curado
olivový olej

Špagety dejte vařit do osolené vody.

Ve velké pánvi zahřejte olivový olej a dejte na něj opékat šalotku. Za tři minutky přidejte mletého maso a opékejte dokud nezačne tmavnout. Zalijte vínem a nechejte ho zprudka odvařit. Ochuťte solí a pepřem, můžete přidat i čerstvé bylinky – skvělé bude oregano. Vmíchejte krém z černých lanýžů a jeden hrnek vody, ve které se vařily špagety. Promíchejte a minutu, dvě, povařte.

Do pánve přidejte uvařené špagety a společně ještě dvě, tři minuty vařte na vyšší teplotu. Tak dlouho, dokud omáčka nebude krémová. Ale pozor zase, aby se vám všechna tekutina nevsákla do špaget a ty pak nebyly suché. Pro jistotu si nechejte stranou ještě jeden hrnek vody z vaření těstovin.

Už mimo plotnu vmíchejte plátky šunky a čerstvý salát. Toho stačí trocha. Pro osvěžení. Posypejte nastrouhaným sýrem a ihned podávejte. Se sklenkou červeného vína.

Článek vznikl ve spolupráci s eshopem