fbpx
Hlavní jídla,  Recepty

Špagety a k nim netradiční pesto z kapusty a vlašských ořechů

Asi nevím o nikom, kdo by neznal bazalkové pesto. Patří mezi oblíbené pochoutky italské kuchyně. Já jsem si oblíbila taky pesto z medvědího česneku, které dělám každý rok na jaře. A se mnou spousta dalších lidí. Ale zkoušeli jste někdy levné, jednoduché a chutné pesto z kapusty? Je výborné, skvěle dochutí těstoviny i noky a je zdravé.

Já mám kapustu nejvíce zafixovanou jako dušenou, často přílohu k masu. Nebo jako kapustové závitky plněné masem. A proto jsem byla nadšená z tohohle zajímavého pesta.

Potřebujete

  • 400 g špaget
  • 1/4 kapusty
  • 4 stroužky česneku
  • 180 g sýra Gran Moravia 
  • 4 lžíce olivového oleje Chiavalon Romano
  • 100 g vlašských ořechů
  • sůl
  • bílý pepř 

Na dokončení

  • slanina
  • polníček
  • klíčky podle chuti
  • mozzarella
  • pečená červená řepa

Kapustu nakrájejte, omyjte, osušte a rozmixujte spolu se sýrem Gran Moravia, olejem, solí, pepřem, ořechy a česnekem. Prostě tak, jak děláte každé jiné pesto.

Vznikne krásně jemné pesto, které můžete uchovávat v lednici. Sůl a pepř dávkujte podle chuti. Sýr je celkem dost slaný, ale i přesto bude špetka soli potřeba.

Uvařte špagety a promíchejte důkladně s pestem.

No a dál si je dolaďte podle sebe. Na fotce vidíte mix naklíčených semínek a luštěnin, dokřupava opečenou slaninu, polníček (ale super bude i rukola), natrhanou mozzarellu a plátky pečené červené řepy.

Dobrou chuť přeje Elly.

Nákupní seznam

Olivový olej jedině od Olivum.cz – tentokrát má oblíbená farma Chiavalon

Pepř už víte, že je nejlepší od Pepperfield.cz

Slaninu používám od Krásna