Rybí filé s křupavou krustou, kapustou a řepovými těstovinami
Spojila jsem dnes dva recepty do jednoho. Měla jsem trochu čtverečků rybího filé od Nowaco a ty jsem nechala dětem. My s panem Božským jsme si dali jen těstoviny s kapustou. A docela jsem dětem ty ryby záviděla 🙂
Udělala jsem je totiž v páře v troubě a potom jim jen zapekla pod grilem křupavou krustu.
Potřebujete
- 4 ks rybího filé (já jsem použila kostičky filé porce od Nowaco, skvělý bude ale třeba taky pangasius od stejné značky)
- 100 g nastrouhaného sýra Gran Moravia
- 80 g strouhanky
- 1 lžíce sušeného česneku
- 1 lžička soli
- 1 lžička sladké papriky
Rybí filé osolte ze všech stran. Ochuťte paprikou.
Teď záleží na vás, jestli máte parní hrnec nebo parní troubu, jako já. Potom doporučuji rybí filé připravit v páře. Já jsem kousky naskládala do speciálního děrovaného plechu a zvolila na své troubě program „rybí filé v páře“. Za 35 minut jsem měla krásně šťavnaté filé. Jinak můžete rybu opéct na kousku másla nebo troše olivového oleje na pánvičce.
Hotové filé naskládejte na plech. Já jsem ho nechala na tom děrovaném plechu, ve kterém se dělalo v troubě. Smíchejte si nastrouhaný sýr, strouhanku, sušený česnek. Směs už není potřeba solit, protože slané už je filé a také je dostatečně slaný sýr Gran Moravia. Touhle směsí pěkně pokryjte celou plochu ryb a zapečte pod grilem v troubě.
Potom jsem jen přepnula troubu na „turbo gril“. A zapekla zlatavou krustu.
Tohle rybí filé můžete podávat s jakoukoliv přílohou.
Jak jsem napsala na začátku, já jsem zvolila řepové těstoviny s kapustou. Ale o těch až příště.
Z nabídky Nowaco si můžete vybrat nejen tyhle „kostičky“ porce filé. Ale my u nás doma máme rádi třeba i mraženého pangase.