fbpx
Cestování,  Hlavní jídla,  NEVAŘÍME :-),  Recepty,  Testování

Pravá Itálie v Praze? Ano. Aktuálně až domů na váš stůl!

Připomínat to, že miluju italskou kuchyni, asi nemusím. Nejen italskou kuchyni, ale také Itálii a Italy. Ráda se sem vracím, vyhovuje mi mentalita zdejších lidí, krajina. Závidím jim, že na relativně malém území mají všechno. Moře, hory, nádhernou přírodu, perfektní jídlo.

Jsem si jistá, že až bude líp a budeme zase moct cestovat, poveze nás auto první sem. Ať už to bude na jarní prázdniny na lyže nebo v létě k Lago di Garda. Nebo k jinému jezeru, po tom toužíme už dlouho.

Aby mi nebylo po Itálii moc smutno, připravím doma občas pizzu a často těstoviny. Ale kdo z vás žije v Praze, mám super tip na autentickou italskou kuchyni přímo od Itala. Až budeme v Praze, tak se těším, že tuhle restauraci vyzkoušíme.

Salvatore Iovino, neapolský mistr šéfkuchař, si otevřel skvělou restauraci v Praze v Modřanech. Jeho snem bylo přivézt poctivé a pravé chutě Itálie z Neapole do České republiky. V SASY.RE můžete ochutnat tu nejlepší pravou neapolskou pizzu široko daleko a nejen tu!

Z Neapole totiž dovezl nádherné pizza pece na dřevo, které při každé dovolené v Itálii neskutečně obdivuji. Ale kromě toho také mnoho místních poctivých domácích surovin, recepty na čerstvé těstoviny a domácí dezerty! V tuto chvíli funguje restaurace na rozvoz.

Na ukázku pro vás mám jeden recept, který si můžete připravit doma. Nebo si objednejte skvělé jídlo přímo od Salvatora v SASY.RE!

Pro 2 osoby potřebujete

  • 250 g rajčat San Marzano 
  • 400 g čerstvé tresky 
  • 30 g černé olivy od Gaeta 
  • 10 g kapary 
  • 1 stroužek česneku
  • slunečnicový olej
  • extra panenský olivový olej
  • mouka
  • sůl dle chuti
  • lístky petržele na ozdobu

Do hluboké pánve nalijeme extra panenský olivový olej a pokrájený česnek.  Ve chvíli, kdy se česnek rozvoní, přidáme pokrájená rajčata, kapary a olivy a vše společně vaříme na mírném ohni. Připravíme si dva kousky tresky, kterou obalíme v mouce a pomalu restujeme na slunečnicovém oleji. Jakmile se vytvoří kůrka, odstraníme tresku z oleje a dáme ji do hrnce s rajčaty, dopečeme a poté podáváme. 

BUONA APPETITO! (DOBROU CHUŤ)

A jak i doma dosáhnout opravdové chuti Itálie? Rozhodně díky surovinám. Pravé domácí suroviny z Neapole můžete zakoupit v Bistru SASY.RE v Dolních Břežanech.

Více info na ww.sasyre.cz! Děkujeme za vaši přízeň!

Restaurace SASY.RE, Hubičkova 888, Mořany, Praha

Bistro SASY.RE, Náměstí na Sádkách 708, Dolní Břežany