fbpx
Jaro,  Ostatní,  Předkrmy,  Recepty,  Sezóna

Pomazánka z medvědího česneku

Je tady sezona medvědího česneku. Každý rok se na ni těším a naplno ji využívám. Jak za pár minut připravit chutnou pomazánku.

DSC_2102

O víkendu se chystáme vyrazit do lesa a udělat první velkou sklizeň. Připravím si třeba tuhle úžasnou pomazánku, která byla vloni u nás doma hit.

Navíc si namixuji plné skleničky pesta, připravím bylinkové máslo a … No prostě dokud bude medvědí česnek v lese, tak vím přesně co budeme jíst :-)))

DSC_1891

  • 250 g Lučiny nebo žervé
  • sůl a pepř na dochucení
  • hrst vlašských ořechů
  • hromádka medvědího česneku
  • 1 červená cibule
  • kousek másla

Medvědí česnek nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a dozlatova osmahneme na másle. Necháme vychladnout. Vlašské ořechy nasekáme nadrobno a můžeme také opražit nasucho na pánvi. Všechny tyto suroviny smícháme s lučinou, můžeme však použít i obyčejný tvaroh. Dochutíme solí a pepřem. Vychladíme a podáváme s čerstvým pečivem.

Dobrou chuť přeje Elly.