Dezerty,  Oslavy,  Recepty,  Testování

Pěna z bílé čokolády – jemná a nadýchaná

Pěna z bílé čokolády je jemná jako vánek, sladká jako med a velice chutná.

DSC_2158

Potřebujeme

  • 100 g kvalitní bílé čokolády First Nice (LIDL)
  • 2 vejce
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • karamelové sušenky Lotus
  • ovoce

Postup

Miluji čokoládové pěnu. Z čokolády s vysokým obsahem kakaa, domácích vajíček a jemné smetany. Dokonalost.

DSC_2153

Ale ke krásnému slunečnému dni se více hodí pěna jemná, světlá, z bílé čokolády. A ta je velice snadná a rychlá. Potřebuje jen rychle ušlehat, naplnit do sklenic a vychladit.  A vůbec mi nevadí, že bílá čokoláda nemá s klasickou čokoládou nic společného.

K bílé čokoládě krásně ladí jahody. Na dno skleničky jsem nadrobila trochu čokoládového piškotu, který mi zbyl, když jsem vykrajovala kolečka pro Míša dezert. Nemusíte dávat nic nebo nadrobit třeba oblíbenou sušenku. Třeba karamelové Lotus jsou pro tento účel jako dělané. 🙂

lotus

Existují dva způsoby, jak začít s tímto dezertem. Buď máte výkonného kuchyňského pomocníka jako já, a potom můžete do mísy vyklepnout obě vejce, přisypat cukr, nasadit opravdu dokonalou metlu a zapnout plné otáčky. Za pár minut máte pevnou našlehanou pěnu. Ale to každý robot neumí, můj Kenwook Cooking Chef ano. 🙂

Kdo svému robotu nevěří, tak si ušlehá tuhý sníh z bílků a vyšlehá si žloutky s cukrem. Obě tyto směsi potom velice jemně smícháme.

Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme malinko vychladnout. Šlehačku ušleháme také dotuha. Všechny složky smícháme dohromady. Pracujeme opatrně, abychom nerozbili našlehaný sníh.

Navrstvíme do skleniček, dozdobíme ovocem a necháme pár hodin vychladit v lednici.

Dobrou chuť přeje Elly