Grilování,  Hlavní jídla,  Recepty,  Sezóna

PE-PO Grillzona – Grilovaná kuřecí srdíčka se žampiony

Při dalším receptu, který jsem připravovala pro PE-PO Grillzonu, jsem měla jasno. Chci grilovat kuřecí srdíčka. A nějak fakt exoticky. Děti se na srdíčka příliš netvářily, ale manžel byl nadšený. Kuřecí srdíčka totiž miluje (a já taky). Recept je jednoduchý a velice rychlý.

Potřebujeme

  • 500 g čerstvých kuřecích srdíček
  • 500 g co nejmenších žampionů
  • 4 lžíce sojové omáčky
  • 1 a 1/2 lžíce najemno nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 a 1/2 lžíce limetové šťávy
  • 2 lžíce ústřicové omáčky
  • podle chuti chilli omáčky sriracha
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • čerstvý koriandr

K podávání

  • čerstvý koriandr
  • mango ve sladké šťávě

Všechna kuřecí srdíčka omyjte a odkrojte přebytečný tuk. Žampiony očistěte, kdo chce může i oloupat. Připravte si bambusové jehly na špízy, které předem asi na hodinu namočte ve vodě, aby se na grilu nepřipalovaly.

Kuřecí srdce napichujte na bambusové jehly, střídavě s žampiony. Některé špízy můžete udělat jen se srdíčky.

Zázvor zbavte slupky a nastrouhejte najemno. Přidejte k němu ústřicovou a sojovou omáčku, limetovou šťávu, olej, cukr a trochu chilli omáčky sriracha. Můžete přidat také chilli papričku, pokud jste milovníci pikantních chutí. Nakonec přidejte nasekaný koriandr.

Marinujte v lednici přes noc.

Na druhý den grilujte na rozpáleném grilu. Hotové špízy zasypejte nasekaným čerstvým koriandrem.

Podávejte s mangem ve sladké šťávě. Chutě grilovací marinády a manga se výborně doplňují.

Krásné grilování přeje Elly a Grillzóna PE-PO.