Hlavní jídla,  Recepty

Nadívané křepelky

Koupila jsem tři roztomile maličké křepelky. Křehká sousta jemného drůbežího masa zachutnaly i dětem.

krepelky1

Jeden dospělý – jedna křepelka. Děti se podělily o jednu společně a kňouraly jak mají plná bříška. No. Budeme jim to věřit. Do křepelek jsme vymysleli výbornou a jednoduchou nádivku a jejich pečení netrvalo vůbec dlouho. Byly vynikající!

Potřebujeme

  • 4 křepelky
  • 2 fenykly
  • 1 velkou mrkev
  • 1 pórek
  • 1 česnek překrojený podélně, neloupaný
  • 1 cibule
  • 200 ml červeného vína
  • sůl a pepř

Na nádivku: 

  • 2 vejce
  • 2 rohlíky
  • sůl a pepř
  • tymián
  • muškátový oříšek
  • hrst nasekaných vlašských ořechů

Postup

Nejprve si připravíme nádivku do křepelek. Rohlíky nakrájíme na maličké kostičky, které necháme trochu oschnout. Rozšleháme vejce a rohlíky do nich vmícháme. Dochutíme kořením, solí a pepřem. Nakonec přidáme nasekané ořechy.

Nádivku nacpeme do křepelek a svážeme jim nohy. Křepelky osolíme a můžeme lehce opepřit.

Křepeličky naskládáme do pekáče, do kterého jsme nalili víno a nakrájeli očištěnou zeleninu.

krepelky2

Dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Při pečení poléváme výpekem. Po čtvrt hodině ztlumíme teplotu na 180 °C. Pečeme přikryté, dokud se maso neodděluje od stehenní kosti. Potom pekáč odkryjeme, můžeme přidat teplotu, znovu maso přelijeme a necháme vypéct kůrčičku pěkně dokřupava.

Podávali jsme s dětmi oblíbenou tarhoňou.

krepelky3

Dobrou chuť přeje Elly.