fbpx
Dezerty,  Oslavy,  Podzim,  Vánoce,  Zima

Mandlovo – čokoládové sušenky z arašídového másla

Moc mě baví zkoušet nové a nové druhy domácích sušenek.

IMG_8360_hdr

Včera to byly tyto křupavé kousíčky krásně vonící arašídovým máslem.

Moc chutnaly všem a určitě se u nás stanou stálicí!

Potřebujeme

  • 270 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 230 g mandlí
  • 200 g cukru krupice
  • ¼ lžičky soli
  • 120 g rozpuštěného másla
  • 180 g arašídového másla (používám to s kousky arašídů a kupuji pravidelně v Lidlu J )
  • 150 g čokolády
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mléka

 Mandle a čokoládu nasekáme, já používám sekací nástavec u tyčového mixeru. Sekám spíše na menší kousky.

Všechny ingredience spolu promícháme

Na plech vyložený pečícím papírem klademe lžičkou malé  hromádky (trochu rozplácneme)

Lžičku doporučuji průběžně namáčet v misce s vodou, těsto se pak lépe odděluje.

Pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C  10- 12 minut.

Dobrou chuť Lenka.