fbpx
Hlavní jídla,  Oslavy,  Párty,  Recepty

Kuřecí rolády – skvělé a vždycky trochu jiné

Kuřecí roláda? Perfektní nápad na barevné kuřecí maso, plné různých chutí. Kdo umí vykostit celé kuře tak, aby zůstalo maso vcelku, tak má vyhráno. Může vytvořit jednu krásnou, velkou roládu.

DSC_4509

Nevýhodou je, že do ní použijte pouze jednu náplň. Já jsem dělala rolády z kuřecích prsíček a to tak, že jsem snesla všechny možné věci ze spíže i z lednice a pustila se do práce. Zkombinovala jsem oblíbené chuti celé rodiny, aby si každý našel svou oblíbenou miniroládku.

DSC_4499

Povedlo se, oběd měl velký úspěch. Plátky masa nakrájené z prsíček jsem ještě lehce rozklepla hladkou stranou paličky na maso, abych měla větší plochu. Ale fakt opatrně, ať maso nerozbijete.

 

Tak se pusťte do práce a vymyšlené kombinace nám napište pod článek. Inspirace není nikdy dost 🙂

DSC_4491

Na každý kuřecí plátek, který jsem z obou stran osolila, jsem „něco“ natřela. Jednou pálivou omáčku z vietnamské tržnice, pak zase pikantní hořčice Uncle Roy´s, na další plátek zase domácí pesto z medvědího česneku. Podle omáčky jsem potom ladila náplň.

DSC_4494

Vítězem ve výběru kuřecích rolád byla podle mě kombinace medvědí česnek a gouda a také hořčice „sweet and spicy“ se slaninou. Určitě vymyslíte řadu dalších kombinací.

Výborné náplně do kuřecích rolád

  • pikantní omáčka + avokádo
  • mozzarella + bazalka nebo bazalkové pesto
  • mozzarella + sušená rajčata + bazalka
  • pikantní hořčice + anglická slanina + ementál
  • pesto z medvědího česneku + sýr
  • kukuřice + gouda + šunka
  • špenát + ementál + česnek
  • tapenáda z černých oliv + šunka + sýr
  • mangové čatní + brie
  • niva + nasekané ořechy + potřít brusinkovým džemem

DSC_4498

Naplněno? Co dál…

Na pomazané plátky kuřecího masa úhledně naskládejte náplň a napevno zaviňte. Zafixujte kuchyňskou nití nebo jakoukoliv praktickou pomůckou na závitky.

DSC_4500

Všechny závitky osmahněte na kvalitní pánvi s trochou oleje, ze všech stran. Já je potom naskládám do pekáčku a ještě dopeču v troubě, abych měla jistotu, že jsou opravdu i uvnitř hotové. Jak to zjistíte? Buď dovnitř zapíchněte teploměr, nebo použijte teplotní sondu, pokud ji máte ve své troubě. Teplota uvnitř kuřecího masa by měla být 75 – 80 °C.

Závitky rozvažte, nechejte asi deset minut odpočinout a krájejte na plátky.

DSC_4504

Co k tomu?

Mezitím, co se dopékají závitky v troubě, tak můžete připravit skvělou omáčku. Použijte k tomu výpek na pánvi.

Můj tip? Pikantní omáčka z kokosového mléka. Do výpeku na pánvi jsem přidala pálivou vietnamskou omáčku a plechovku kokosového mléka. Stačí je prohřát, promíchat a nechat trochu vyvařit – zredukovat.

DSC_4506

Příloha? Cokoliv, na co máte chuť. Výborná je rýže, brambory, bramborová kaše, noky, těstoviny. Jak je libo. 🙂

Dobrou chuť přeje Elly.