fbpx
Dezerty,  Recepty,  Testování

Lívance z cottage s ovocem a vanilkovým tvarohem

Včera jsme měli u nás doma další perfektní akci s vařením a pečením. Tentokrát jsme testovali výrobky značka Madeta. V hlavní roli byl cottage a proto jsem jej zapojila do předkrmu, hlavního jídla i do dezertu. Všechny recepty vám vložím na blog a začnu dezertem.

Při smažení lívanců jsme otestovali naši novou pánev na lívance Tescoma. O tom, že si pořídím pořádnou lívancovou pánev mluvím už asi tři roky. Od té doby, co mi ta poslední dosloužila. Tak konečně!!! Moje volba padla na masivní pánev s odnímatelnou rukojetí, kterou můžu používat na sporáku i v troubě. Navíc díky odnímatelné rukojeti ji lépe umístím do myčky.

Potřebujete

  • 300 g Cottage Madeta (2 balení)
  • 2 vejce
  • špaldová mouka, podle potřeby (záleží na vlhkosti cottage)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 – 4 lžíce medu (podle chuti)
  • kokosový tuk na smažení
  • vanilkový tvaroh s jogurtem Madeta
  • ovoce

Prášek do pečiva promíchejte se čtyřmi lžícemi mouky. Cottage v míse rozmačkejte vidličkou. Přidejte vejce, mouku s práškem do pečiva, med. Promíchejte. Podle potřeby přidejte mouku. Těsto by nemělo moc lepit.

Z hustého těsta tvarujte lívance. Smažte na středně horké pánvi s trochou tuku, 2 až 3 minuty z každé strany, dozlatova.

Lívance podáváme s ovocem a vanilkovým tvarohem s jogurtem Madeta.

Dobrou chuť přeje Elly.