Hlavní jídla,  Recepty

Kokosové kuře s limetou a korinadrem

Vaření s exotickými surovinami patří mezi mé oblíbené. Mám ráda lehce pálivou chuť (ale fakt jen lehce), mám ráda vůni koriandru, baví mě chuť zázvoru. Když zkombinuji chilli, zázvor, koriandr a kokosové mléko, téměř vždycky podávám rodině skvělé jídlo. Když teda nic nepokazím 🙂

Ať už v této směsi připravíte kuřecí nebo hovězí maso, rybu nebo krevety. My jsme přidali ještě šalotku a limetu navíc. A použili kuře.

Jako přílohu jsem zvolila jasmínovou rýži. Výborné budou také různé nudle.

Potřebujete

  • 4 kuřecí prsíčka
  • 2 šalotky
  • 2 chilli papričky
  • 1/2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
  • 1 limeta
  • 400 g kokosového mléka
  • sůl a pepř
  • kokosový tuk

Kuřecí prsíčka osolte, opepřete a opečte z obou stran dozlatova na kokosovém tuku. Vyjměte maso z pánvičky a dejte stranou.

Do pánvičky dejte nahrubo nasekanou šalotku a chilli papričky. Opékejte společně, dokud šalotka nezměkne. Vraťte do pánvičky kuřecí prsíčka a ještě společně orestujte. Zakápněte šťávou z poloviny limety, přidejte nastrouhaný zázvor a polovinu koriandru.

Promíchejte, zalijte kokosovým mlékem. Nechejte společně asi deset minut provařit pod poklicí.

Podávejte na plátky nakrájená prsíčka s vařenou rýží, posypané koriandrem a ozdobené limetou.

Dobrou chuť přeje Elly.