Kokosové kuře s limetou a korinadrem
Vaření s exotickými surovinami patří mezi mé oblíbené. Mám ráda lehce pálivou chuť (ale fakt jen lehce), mám ráda vůni koriandru, baví mě chuť zázvoru. Když zkombinuji chilli, zázvor, koriandr a kokosové mléko, téměř vždycky podávám rodině skvělé jídlo. Když teda nic nepokazím 🙂
Ať už v této směsi připravíte kuřecí nebo hovězí maso, rybu nebo krevety. My jsme přidali ještě šalotku a limetu navíc. A použili kuře.
Jako přílohu jsem zvolila jasmínovou rýži. Výborné budou také různé nudle.
Potřebujete
- 4 kuřecí prsíčka
- 2 šalotky
- 2 chilli papričky
- 1/2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru
- 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
- 1 limeta
- 400 g kokosového mléka
- sůl a pepř
- kokosový tuk
Kuřecí prsíčka osolte, opepřete a opečte z obou stran dozlatova na kokosovém tuku. Vyjměte maso z pánvičky a dejte stranou.
Do pánvičky dejte nahrubo nasekanou šalotku a chilli papričky. Opékejte společně, dokud šalotka nezměkne. Vraťte do pánvičky kuřecí prsíčka a ještě společně orestujte. Zakápněte šťávou z poloviny limety, přidejte nastrouhaný zázvor a polovinu koriandru.
Promíchejte, zalijte kokosovým mlékem. Nechejte společně asi deset minut provařit pod poklicí.
Podávejte na plátky nakrájená prsíčka s vařenou rýží, posypané koriandrem a ozdobené limetou.
Dobrou chuť přeje Elly.