![](https://www.bohynekuchyne.cz/wp-content/uploads/2021/10/DSC_1873.jpg)
Jemný candát, připravený metodou sous vide. Se zeleninou a tarhoňou.
U nás doma jede sous vide přístroj celkem často. Mám ráda chuť masa a ryb, které jsou po uvaření na nižší stálou teplotu ve vakuu prostě božské. Zachovají si jak strukturu, tak šťavnatost a mají takovou opravdovější chuť. Sous vide rybu jsem zkoušela poprvé potom, co jsem ji ochutnala u šéfa Radka a naprosto mě nadchla.
Do domácnosti mi přijde praktický sous vide cirkulátor Matté, který je praktický na skladování a funguje perfektně. Velikostí je jako tyčový mixér, takže mi nezabere vůbec moc místa. Strčím ho v pohodě do šuplíku, ve kterém skladuji i vakuovou svářečku folií.
![](https://www.bohynekuchyne.cz/wp-content/uploads/2021/10/DSC_1859.jpg)
Potřebujete
- 4 vyfiletovaní candáti
- sůl
- černý kampotský pepř
- kus másla
- zelená petrželka
na přílohu
- uvařená tarhoňa
- cherry rajčata
- cuketa
- jarní cibulka
- 120 g sýra Furfante
- kousek másla
- sůl
- pepř
![](https://www.bohynekuchyne.cz/wp-content/uploads/2021/10/DSC_1868.jpg)
Ze všeho nejdříve si si připravte zeleninu. Rajčata překrojte napůl, jarní cibuli včetně zelených stonků nakrájejte na kolečka, cuketu na plátky nebo rozpůlené plátky. Ve velké pánvi rozpusťte trochu másla a zeleninu, ochucenou solí a pepřem na něm orestujte. Nakonec zeleninu smícháte s uvařenou tarhoňou nebo rýží a ještě k nim přidejte na malé kousky nakrájený sýr.
Připravte si rybu. Filety z obou stran ochuťte solí a pepřem. Na vnitřní stranu jedné poloviny ryby dejte plátky másla a zelenou petrželovou nať. Přikryjte druhou částí filetu tak, aby byla ryba jakoby celá, tedy vnitřní stranou k sobě, kůží ven. Takto připravené porce ryby zavakuujte, ideálně každou zvlášť.
![](https://www.bohynekuchyne.cz/wp-content/uploads/2021/10/DSC_1860.jpg)
Balíčky s rybou dejte do velkého hrnce s vodou tak, aby byly ponořené. Do hrnce dejte Sous vide Circulator Matté . Rybu připravujte 15 minut při teplotě 56 °C.
Po této době vyndejte z igelitu a jen velice rychle a zprudka orestujte z obou stran na másle nebo oleji.
Rybu podávejte se zeleninovou přílohou.
Za tip na výborně upravenou rybu děkuji Radkovi 🙂
Dobrou chuť přeje Elly.
![](https://www.bohynekuchyne.cz/wp-content/uploads/2021/10/DSC_1880.jpg)
Nákupní seznam
Sýr Furfante je naprostá jemná pecká z La Formaggeria Gran Moravia. Odtud mám i máslo.
Pepř jedině od Pepper Field.