fbpx
Dezerty,  Jedlé dárky,  Oslavy,  Recepty

Extra čokoládové sušenky s chilli

Milujete čokoládu? Milujete chilli? Dokonalé spojení pro dokonalé sušenky.

DSC_5479

Soutěžte s námi o deset káv Jacobs, které jsou doplněny zajímavými příchutěmi. Podrobnosti najdete na našem FACEBOOKU.

Chutná a kvalitní čokoláda je prostě nejlepší. Stačí si jen odloupnout čtvereček a nechat si ho rozpouštět na jazyku. Nebo si nastrouhat čokoládu na krupicovou kaši. Rozpustit si malý hrníček plný čokolády, který ozdobíte šlehačkou. Mňam!!! Já mám své oblíbené značky, které používám na různé účely. Kromě těchto tří stálic a oblíbenců kupuji ráda různé zajímavé čokolády od různých dodavatelů, podle toho kde a na jaké narazím.

Do dezertů používám čokolády z Lidlu nebo od Lindt.

lidlcoko

lindtcoko

 

Na jídlo a horkou čokoládu zbožňujeme Královskou čokoládu.

kralovska

U nás doma teď frčí sušenky. Baví mě vymýšlet nové a nové kombinace a zkoušet osvědčené recepty od kamarádek a z internetu. Vznikají opravdu povedené kousky a domácí křupavá kolečka jsou určitě lepší než jakékoliv sušenky z obchodu.

Po tradičních a máslem vonících máslových, jsem pekla skvělé čokoládové s chilli. Vymýšlela jsem je k ochuceným kávám, do kterých se dává právě špetka hotového koření s chilli. Myslím, že se povedly a všem chutnají. A dnes si je můžete vyzkoušet i vy.

Suroviny

  • 1/3 kostky změklého másla (cca 80 – 85 g)
  • 120 – 140 g polohrubé mouky
  • 50 g kvalitního kakaa
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička chilli s mořskou solí (mlýnek Kotányi)
  • 100 g nasekané čokolády s vysokým obsahem kakaa
  • 150 g třtinového cukru
  • 1 vejce

DSC_5473

Postup

Čokoládu nasekejte. Když se příliš nebudete snažit, tak budou některé kousky větší a jiné menší. A tak je to právě ideální. Tak se moc nesnažte 🙂

V míse promíchejte mouku s kakaem a sodou. Přidejte chilli koření s mořskou solí. Používám mlýnek od Kotány a namelu si chilli spíš na hrubo.

Vejce vyšlehejte s cukrem do hladké světlé pěny a poté přidejte máslo. Do této směsi vmíchejte sypkou část surovin a nasekanou čokoládu.

Rukama nebo vařečkou umíchejte čokoládovou hmotu, kterou dejte minimálně na dvě hodiny do lednice.

Vyndejte z lednice a odlupujte kousky těsta, velké asi jako pingpongový míček. Z těchto kousků v dlani uválejte kouli, kterou rozplácněte na placku tlustou asi půl centimetru. Placky dávejte na plech vyložený pečicím papírem.

Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, zhruba 10 až 12 minut.

Nechejte vychladnout na mřížce. Můžete poměrně dlouho skladovat. Ale věřte, že se po nich jen zapráší.

DSC_5482

K pečení této konkrétní příchuti sušenek mě inspirovala naše soutěžní káva Jacobs s příchutí exotického chilli.

Dobrou chuť přeje Elly.