Co se nikam nevešlo,  NEVAŘÍME :-),  Testování

Dva dny, dvě pizzerie, dva přístupy

angelloimrvere

Už jste někdy odešli z restaurace totálně znechucení? A totálně nadšení?

Během dvou dnů jsem měla dva tak odlišné zážitky v podobném typu restaurace, v podobně velkých městech, že se s vámi o ně musím podělit. V obou restauracích dostanete podobná jídla – pizzu, hamburgery a něco dalšího. Obě restaurace jsou v podobně velkých městech. Frýdlant nad Ostravicí má o něco více obyvatel než Bystřice pod Hostýnem.

Ve Frýdlantu jsme si už před lety oblíbili restauraci Imrvére. V Bystřici pod Hostýnem jsme, také před lety, několikrát navštívili pizzerii Angello. V obou jsme vždycky byli spokojení. Pizza super, příjemné prostředí, velice milá obsluha. A tento týden jsme se shodou okolností do obou podívali během dvou dnů.

461139_362095357146562_153273403_o

Do Imrvére jsme si zašli na večeři. Děti se těšily na pizzu, nakonec to dopadlo trochu jinak, protože Tony našla v jídelníčku tatarák, tak bylo jasno 😀 Kluci si dali pizzu, já jsem si vybrala z nabídky hamburgerů. Takže pestré menu.

15994914_1327996680556420_2995270994697921422_o

Jenže víte, jak to s dětmi chodí (i když jsou to děti Bohyně). Pepíno nejí houby (jako spousta dalších dětí) a nemá rád ani syrovou cibuli (to má po mně). A tak si vybíral dlouho. Navíc má rád pizzu se smetanovým základem místo tomatového (taky po mně). Když k nám přišla usměvavá servírka, tak to začalo 😀 “Chtěl bych pizzu 15, ale bez žampionů a se smetanovým základem, prosím.” Reakce slečny servírky? Úsměv od ucha k uchu a příjemná odpověď, že na to jsme zvyklí, vůbec žádný problém.

16387052_1344064262282995_516208908807390638_n

Byla plná restaurace a jídlo jsme měli na stole do 15 minut. Skvělou pizzu, dokonalý hamburger, se šťavnatým masem, výborný tatarák z voňavého čerstvého masa. Za barem kmitaly dvě usměvavé slečny, milé a ochotné, které během naší večeře několikrát přišly a ptaly se, jestli je vše v pořádku a ještě něco nepotřebujeme.

Útrata necelých 600 Kč. Všichni výborně najedení, spokojení. Navíc jsem nadšená interiérem restaurace. Vprostřed je velká pec, všude retro serepetičky, to já můžu 🙂

14183856_1090413497707119_1379881422718903070_n

Den druhý. Na plese jsme vyhráli poukázku do restaurace Angello v Bystřici pod Hostýnem. Po návratu z hor se nám nechtělo doma vařit, tak jsme dětem slíbili pizzu (opět).

Od naší poslední návštěvy se restaurace přestěhovala na jiné místo. Interiér, nic moc. Vstup do restaurace je vyzdobený moc hezky, čekáte podobný styl i uvnitř a tam bohužel čeká zklamání.

Sedli jsme si ke stolu hned u baru. Za barem paní a pán. Tedy stejný počet obsluhujícího personálu jako v Imrvére. Kromě nás seděla u vedlejšího stolu skupinka asi šesti žen a ještě v jednom boxu pár. Prázdná restaurace. Usadili jsme se a čekali. Pán si nás nevšímal, paní nám asi po pěti minutách přinesla rozpadající se jídelní lístky. A šla prostírat stoly na večerní valentýnské menu. Opět si nás nikdo nevšímal a po dalších téměř deseti minutách přišel pán. A začali jsme si objednávat.

14192133_1090401727708296_1993337598642005757_n

Bylo to snadné. Z menu jsme si vybrali tři pizzy, netrvalo to dlouho. Nabídka je nachlup stejná, včetně názvů, jako má naše oblíbená pizzerie v Osíčku. Tak jsme si vybrali naše oblíbené a jediná změna, kterou jsme chtěli, byl smetanový základ u všech tří. Nic jiného. Stejně jako to chceme pravidelně v Osíčku a nikdy to není problém. Prostě tomatový základ kuchař nepoužije a použije místo něj smetanu.

Jaké bylo naše překvapení, když nám pan číšník sdělil, že za smetanu je příplatek 25 Kč na jednu pizzu! Tuto informaci jsme marně hledali v menu (stačí, že vám to říkám, ne? – slova číšníka). Když jsem chtěla vysvětlit, za co je ten příplatek, když přece tomatový základ ušetří a místo něj použijí smetanu, tak “prostě to tak máme”. Hotovo.

Já jsem se znechutila tak, že jsem pizzu odmítla. Děti si objednaly, se smetanovým základem. Rozumějte, nejde o těch 25 Kč, ale o nesmyslnost tohoto poplatku. Zabalí mi pak kuchař tomatový základ sebou, když si ho už jednou zaplatím? Asi těžko.

Na jídlo jsme v poloprázdné restauraci čekali 30 minut. Na dvě pizzy. Hm…

16665213_10210263044349713_6648484018104488338_o

Další překvapení nás čekalo při placení. Na lístku jsme měli naúčtovano 2 x 25 Kč za “pepřovou omáčku”. Když se manžel ohradil, že pepřovou omáčku jsme neměli, tak nám bylo vysvětleno, že takhle prostě mají v kase smetanu 😀

Třešničkou na dortu celé návštěvy byl způsob, jakým se s kritikou vyrovnává vedení restaurace (předpokládám, že facebook restaurace spravuje vedení). Chtělo by to školení v komunikaci, pánové či dámy. Protože pokud máte takový vztah k zákazníkům, kteří k vám nosí své těžce či lehce vydělané peníze, tak to daleko nedotáhnete 🙂

Bez názvu

Lidi jsou rozmazlení, tak ať platí :-))) To by si měl pan vedoucí nechat napsat u vstupu do restaurace. Zaplatím ráda. Protože jsem opravdu rozmazlený host. Ale příště si vyberu, KDE zaplatím…

Útrata i s 50 Kč za smetanové základy byla podobná jako v Imrvére. Naštěstí díky poukazu jsme zaplatili pouze 146 Kč. A to do koruny přesně. Tady se totiž spropitné fakt nehodí…

Za mě tedy Imrvére ve Frýdlantu pět hvězdiček, Angello v Bystřici pod Hostýnem ani jednu. Možná mínus jednu.

Elly