fbpx
Cestování,  NEVAŘÍME :-)

Návrat do gourmet boutique hotelu Tanzer v Jižním Tyrolsku.

Před lety jsem vás tady lákala do úžasného rodinného hotelu rodiny Baumgartner. Miluju rodinné podniky a tenhle je prostě božský. Už v minulém článku jsem psala, že milou Christl můžete potkat na recepci, povídá si s hosty, stará se o krásnou výzdobu, díky které se cítíte jako doma. Její manžel Hans pomáhá s obsluhou, v zimě ho často vidíte přikládat do hořícího krbu a můžete se s ním také vydat na túru. Syn Hannes se stará o naprosto špičkovou kuchyni a dceru Melanii najdete na recepci. Zeť Michael zase rozumí vínu. Prostě neuvěřitelně sehraná rodina. A před těmi čtyřmi lety, kdy jsem psala první článek, jsem vám slíbila, že se mrkneme na jídla, na kterých jsme si tady pochutnali.

Když si v Tanzeru objednáte ubytování, dostanete ho se snídaní, poledním dezertem a večerním pětichodovým menu. Můžu vám říct, že když jsem se dívala na aktuální ceny, a vím, jaký hotel je, tak se to rozhodně vyplatí.

A protože jsem dlouho čekala, tak za ty roky se mi opravdu vykouřilo z hlavy co dobrého jsme si dávali. Mám určitě někde schované jídelní lístky, ale samozřejmě, zrovna teď, když je potřebuji, tak je nemůžu najít 🙂 Nevadí. Jsem si jistá, že jsem je nevyhodila a tak třeba časem doplním názvy jídel. Kochejte se, mlsejte očima a doporučuji vřele, udělejte si výlet.

V Brunecku jste za 15 minut a lyžujete!

Ale zpátky k jídlu. Tady máte průřez tím, co dobrého jsme ochutnali při našem pobytu s kamkam.eu.

Klasický starter. Výborné pečivo, ochucená másla, pomazánka.
Tohle byl luxusní dýňový salátek, dýňová semínka, dýňový olej
Tady už začínám tápat. Tipla bych chřestový krém. Nebo petrželový? 🙂
Další neznámá. Vím jen, že ten salátek z bílého zelí byl naprosto božský.
Domácí gnocchi
A tady mám nejvíce vzpomínku na tu omáčku s hrubozrnnou hořčicí. To v trojobalu bude nějaký řízek, tudíž pod ním variace na bramborový salát.
Ryba, cuketa, cibule…
Trhanec nesmí chybět
Šunka, chřest…
Ravioli plněné těžkoříct čím 😀
A tohle byl super salát z mořských plodů
Hovězí steak…velká paráda!

A jak v hotelu Tanzer vypadají snídaně? Asi vás nepřekvapím, že taky úžasně…

Jak už jsem psala v prvním článku o hotelu Tanzer, v kuchyni vládne syn majitelů Hannes. A vládne fakt skvěle, protože jeho kuchyni najdete v Michelin průvodci v nejlepších lokálních restauracích.

Děkuji za možnost nahlédnout do této božské kuchyně. To mě na mojí práci moc těší, že se dostanu na místa, kam bych se jinak nedostala.

KRONPLATZ SERIÁL

Hotel Tanzer – úžasné bydlení 15 minut od sjezdovek

Schüttelbrot – tradiční chleba z Jižního Tyrolska

Biatlon aréna Anterselva

Lyžování na Kronplatzu

Článek vznikl ve spolupráci s hotelem Tanzer a turistickým portálem kamkam.eu