fbpx
Polévky,  Recepty

Ďábelsky pálivá gulášová polévka vás pořádně zahřeje

Klasika zase. Venku přituhuje a u nás se začínají vařit polévky. Tak sahám do archivu a chci se s vámi rozdělit o jednu výbornou gulášovku. Miluju ji v téhle pálivá verzi, když budete živit i děti, vynechejte pálivé koření. Nebo si to pálivé dejte jen do svého talíře.

Maso, které do polévky použijete, může být různé. Někdo má rád kousky hovězího, jiný zase vepřového. Já jsem do polévky zvolila směs mletého hovězího a vepřového masa. Gulášovku s mletým masem dělali u nás ve školní jídelně a byla skvělá. No a někdo dává do gulášovky třeba buřty nebo klobásy. Mě chutnají asi všechny verze. A nejvíce gulášovka v chlebu 🙂

K tomu, abyste docílili super pálivé chuti, můžete použít více surovin. Pikatní chuť dodá česnek, čerstvě umletý pepř, nasekané chilli papričky nebo tabasco. Já jsem použila od každého maličko a chuť byla opravdu dokonalá. Moc výborné je i Pepřové koření od Avokádo.

Potřebujete

  • 300 g mletého masa (vepřové, hovězí nebo jejich směs)
  • 300 g brambor
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 2 velké cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • trocha sádla
  • chilli paprička
  • Tabasco
  • 3 stroužky česneku
  • sladká paprika
  • trocha mletého kmínu

V hrnci rozpusťte sádlo, na kterém opečte nahrubo nasekanou cibuli a mleté maso. Pěkně dokud maso i cibule neztmavnou.

Přidejte oloupané, na kousky nakrájené brambory.

Chvilku opékejte a zasypejte hladkou moukou.

Přidejte sladkou papriku (asi 2 lžíce), prolisovaný česnek, nasekanou chilli papričku, tabasco, kmín. Zalijte vodou nebo masovým vývarem.

Vařte do změknutí brambor. Zdobte pásečky chilli papriček.